Agrotec rally 2012 pokračuje v osvědčeném formátu

Ani v sezoně 2012 Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky nechybí v kalendáři soutěž v okolí jihomoravského města Hustopeče.

Ani v sezoně 2012 Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky nechybí v kalendáři soutěž v okolí jihomoravského města Hustopeče. VIII. AGROTEC rally bude pátým podnikem českého šampionátu. Uskuteční ve dnech 22. – 23. června 2012.

Organizátoři AGROTEC rally soutěž opět zapsali mezi podniky Evropského poháru – Central (střed), nově se bude na specifických tratích bojovat o body do Poháru České republiky. Vedení soutěže, zastoupené ostřílenými soutěžáky Martinem Radou a Rudolfem Kouřilem, pracuje na přípravě trati. Ta bude vycházet z loňského konceptu, ale samozřejmě řada pasáží projde změnami, o kterých vás budeme posléze informovat.

AGROTEC rally 2012 odstartuje v pátečním podvečeru ze startovní rampy na hustopečském náměstí, kam se v sobotním podvečeru soutěžící vrátí po úspěšném absolvování tratě do cíle rally a ke slavnostnímu vyhlášení výsledků. „Pokračujeme v osvědčené koncepci stavby trati z loňského roku. Tedy vycházíme ze tří bloků po dvou rychlostních zkouškách, vše ve dvou průjezdech. Všechny RZ budou situovány do loňských prostor, byť se změnami vyplývajícími z nutnosti trať částečně obměnit. Dvě zkoušky se změní zásadně a dvě částečně. Naopak nic se nemění na umístění servisní zóny na letišti Popice a vzdáleného servisu v Hustopečích,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Základní charakteristika trati:

Celkové délka: 505,50 km – 12 RZ (172,52 km)
I. etapa: 157,74 km – 4 RZ (59,36 km)
II. etapa: 347,76 km – 8 RZ (113,16 km)

I letos nabídnou pořadatelé AGROTEC rally Hustopeče posádkám ve třídách 7, 8, 9 a 10 nižší vklad. Ten bude na úrovni startovného dvoudenního podniku PČR, konkrétně 8.500,- Kč (+ DPH + pojištění).

„Většina účastníků malých tříd jede omezený počet soutěží a financuje si účast na rally podstatnou částí z rodinných rozpočtů. Mnohdy potřebnou částku dají dohromady až těsně před uzávěrkou přihlášek a nepřipadá u nich tedy možnost využití úhrady sníženého vkladu formou platby v dřívějším termínu. Snížení vkladu pro tyto soutěžící není rozhodujícím impulsem pro masové navýšení účasti v těchto třídách, ale může přinést pár dalších účastníků do celkové klasifikace MMČR a umožnit snazší naplnění článku 3.1 kapitoly D NSŘ o podmínkách vyhlášení mistrů ČR v jednotlivých třídách. Ti se totiž od letošního roku budou za stanovených podmínek opět vyhlašovat i v jednotlivých třídách, což by mohl být další krok k jejich renesanci,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Více informací k AGROTEC rally Hustopeče k soutěži hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně na AGROTEC RALLY v sociální síti facebook.com.

VIII. AGROTEC rally Hustopeče
Tiskový servis

Komentářů celkem: 1
28. 2. 2012 20:34
0 0
Loňské tratě byly SUPER - hlavně ta navezená šotolina. Doufám, že zůstane i okruhová RZ Starovice. Hlavně aby vyšlo počasí před /kvůli komplikacím s tratí/ a během soutěže.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!