Ondřej Plšek - eWRC.cz
25. 2. 2012 12:07 − 2479× − 0

Chris Atkinson absolvoval první test ve Fiestě

Australan chce využít startu v Mexiku a dokázat, že nadále patří mezi nejlepší jezdce na světě.

Do mistrovství světa se Chris Atkinson vrací po třech letech, od jeho posledního startu v Mexické rally to jsou již čtyři roky. Tehdy dojel na druhém místě, když na vítězného Sebastiena Loeba ztratil něco málo přes minutu. Jenže tehdy jezdila ještě stará generace vozů WRC, takže první svezení s novým vozem WRC absolvoval Chris až minulý týden během testu.

"Výkon není až tak vzdálen starým vozům," řekl australský jezdec autosport.com. "Byl jsem tím celkem překvapen. A také mi trochu trvalo si zvyknout na fakt, že Fiesta je trochu neklidná. Před testem jsem na to nebyl zvyklý, ale netrvalo dlouho a zvyknul jsem si na to a pak si to užíval. Tyto vozy se skvěle řídí a myslím, že se s rychlostí vypořádají lépe než vozy staré generace."

"Sekvenční řazení místo pádel pod volantem je stejné jako znám z Protonu, takže s tím nebyl problém," uvedl Chris s ohledem na fakt, že má zkušenosti z Protonu Satria Neo S2000. "Vždy jsem říkal, že bych chtěl letos odjet tři nebo čtyři soutěže. Uvidíme, jak to v Mexiku půjde, ale celkem chápu, proč chce Ken si vybral pro své další letošní starty ty soutěže, které si vybral – Nový Zéland a Finsko jsou na mém seznamu taktéž velmi vysoko!"

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!