Pohár Pirelli pokračuje i v roce 2012

Posádky z MMČR a MČR v rally mají možnost se opět přihlásit do značkového poháru výrobce pneumatik Pirelli.

Závodění ve značkových pohárech přináší pro automobilové závodníky rally kromě vyrovnaných podmínek i možnost využívat výhody poháru, jako jsou snížené ceny za pneumatiky, mediální a technická podpora, týmové oblečení a doplňky, ale hlavně možnost si v celkovém hodnocení poháru vyjet finanční prémii ve výši až 50 000,- Kč. Tyto prémie jsou vypsány pro vítěze Pirelli Poháru v roce 2012 jak ve dvoudenním MMČR, tak v jednodenních Sprintrally.

V České republice je promotérem Poháru Pirelli 2012 firma Motorsport, spol.s r.o. Tato společnost je odpovědná za dodávky pneumatik pro účastníky Poháru Pirelli 2012 a vyplácení cen pro vítěze. Jak již je z názvu poháru patrné, tak účastnit se mohou jezdci, kteří používají na automobilových soutěžích rally výhradně pneumatiky značky Pirelli. Jako přihlašovací vklad do Poháru Pirelli slouží zakoupení čtyř nových závodních pneumatik Pirelli dle výběru závodníka. Není tedy třeba platit žádné další přihlašovací vklady a k zapsání do Poháru Pirelli tedy kromě zmíněných čtyř pneumatik stačí jen vyplnit přihlášku.


Marcel Tuček s Josefem Králem zvítězili v Poháru Pirelli v MMČR

Pohár Pirelli 2012 je vypsán pro 7 soutěží MMČR v pořadí Valašská Rally, Rallye Šumava, Rallye Český Krumlov, Rally Hustopeče, Bohemia Rally, Barum Rally a Rally Příbram. Ve Sprintrally se bude v Pirelli Poháru 2012 závodit také na sedmi soutěžích, a tedy na Rally Vrchovina, Rally Lužické Hory, Rallysprintu Kopná, Rally Krkonoše, Rally Kostelec nad Orlicí, Rally Pačejov a Rally Jeseníky. Z malého i velkého mistrovství bude účastníkům Poháru započítáváno pět nejlepších výsledků, které během sezóny zajedou. Podmínkou ale bude, že odstartují právě v minimálně pěti soutěžích.


Vladimír Mandík s Romanem Niemetzem zvítězili nejen v dieselech, ale i v Poháru Pirelli.

Pohár Pirelli 2012 má jednu zvláštnost oproti ostatním „cupům“. Nerozlišuje totiž mezi jednotlivými třídami a vítězem poháru se klidně může stát soutěžní posádka, která nezávodí na úplné špičce pole, ale dosahuje kvalitních výsledků ve své kategorii. Body do Poháru Pirelli jsou totiž přidělovány za výsledky ve třídě, a tím dostávají šanci k vyniknutí, a na finanční prémii i posádky z nižších tříd, stejně jako tomu bylo například v loňském roce, kdy se absolutními vítězi Poháru Pirelli ve Sprintrally stali Aleš Kaválek s Hondou Civic Typer – R a Vladimír Mandík s dieselovou Škodou Fabia RS. Ti získali stejný počet bodů v Poháru Pirelli ve Sprintrally. V MMČR se z vítězství radoval nestor automobilových soutěží rally v České republice Marcel Tuček.


Aleš Kaválek s Jaroslavem Miko si rozdělili vítězství ve sprintech v Poháru Pirelli s Mandíkem.

Pro účastníky Poháru Pirelli 2012 jsou připravené i dvě testovací akce pneumatik, kde si mohou za zvýhodněných podmínek vyzkoušet pneumatiky značky Pirelli a využít technické podpory pracovníků firmy Motorsport, spol.s r.o., která na obou akcích bude se svým technickým zázemím. První příležitostí k testování pneumatik Pirelli bude akce 3.3.2012 s názvem testovací RZ Žiželice v okrese Kolín. Více informací na stránce www.ewrc.cz Druhým termínem pro vyzkoušení pneumatik Pirelli bude akce 17.3.2012 v Hradci Králové na Czechringu při „Jarní Rally“. Zde jsou, po dohodě s pořadatelem, vymezeny dvě půlhodiny od 9 do 9:30 a od 12:00 do 12:30 pro testování Pirelli Poháru. Zároveň je domluvena sleva na startovném ve výši 50% pro účastníky Pirelli Poháru v případě jejich startu na „Jarní Rally“.

V roce 2012 nás čeká napínavá sezona automobilových soutěží rally a značka Pirelli bude opět u toho prostřednictvím Poháru Pirelli. Více informací o Poháru Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz. Právě teď je ta správná chvíle k tomu, přihlásit se do Poháru Pirelli pro rok 2012.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!