Janota s Vyoralem po prvním společném testu

Hájek Historic Czech National Rally Team se blíží k prvnímu závodu sezony 2012. O víkendu testoval v Bělé pod Bezdězem.

I když v České republice zbývá do skutečného zahájení soutěžácké sezony 2012 ještě pěkných pár dní, tak Hájek Historic Czech National Rally team už stříhá pověstný metr. Do prvního závodu, kterým bude historická Španělská Rally v okolí Madridu, totiž zbývají méně než dva týdny. Byl tedy nejvyšší čas vyzkoušet, v jaké kondici je přes zimu soutěžní technika týmu v podobě Opelu Kadett C – GT/E 16 V a hlavně sladit nově sestavenou posádku Miroslav Janota – Lukáš Vyoral. Právě v této sestavě se český tým se žlutým Opelem postaví na start úvodní soutěže sezóny 2012.

Testování v Bělé pod Bezdězem bylo zvoleno zcela záměrně, protože charakter zdejší trati je profilem podobný kvalitním španělským asfaltovým silnicím. Co se nejspíše bude od Španělska odlišovat, bude počasí, které v neděli nad polygonem v Bělé panovalo. Časté dešťové přeháňky dokonce doprovázel sníh a ten ve Španělsku nejspíš tým Ctirada Hájka nepotká. I když, při dnešních změnách a střídání počasí, kdo ví ?

Důkladnou prověrkou prošli při testování Hájek Historic Czech National Rally Teamu i mechanici, které pro závody v mistrovství světa posílí zkušení technici z Hluboše v čele s Jiřím Bryndou, jehož doplní Štěpán Pokorný. Týmový Opel Kadett C – GT/E 16 V, jehož příprava je mimo závody hlavně v rukou Miroslava Janoty, tak bude mít při závodech mistrovství Evropy historických vozidel rally opravdu dokonalou péči.

Test Hájek Historic Czech National Rally Teamu probíhal za přihlížení pozvaných novinářů a hostů týmu v čele s marketingovým ředitelem Opel C&S Andrejem Barčákem. Další vzácný host si dokonce vyzkoušel pozici spolujezdce v týmovém Kadettu, a tím nebyl nikdo jiný, než legendární spolujezdec Karel Jirátko, který má za sebou obrovské zkušenosti v závodech rally, jak v České republice, tak zahraničí. Karel doprovodil do týmu novou posilu jímž je spolujezdec Lukáš Vyoral, který s tímto nestorem automobilových soutěží rally dlouhodobě spolupracuje a podílí se i na přípravě jeho závodních vozů. Ostřílený spolujezdec Karel Jirátko ocenil zázemí a profesionální přístup týmu a popřál Hájek Historic Czech National Rally Teamu hodně úspěchů v dalším závodění, které bude bedlivě sledovat. Pro stávající členy týmu bylo velmi příjemné se s tímto člověkem setkat a být alespoň na chvíli týmovými kolegy.

V následujících dnech proběhne plánovaná kontrola vozu a příprava vybavení doprovodů, které se už počátkem příštího týdne vydají na dlouhou cestu do oblasti španělského Madridu, kde se Miroslav Janota s Lukášem Vyoralem společně poprvé postaví na start závodu mistrovství Evropy historických vozidel. Stát na startu ve stejném závodě, jako například legendární Carlos Sainz, to už má nějakou váhu.

Sportovní manager týmu, Jan Možný: „Test proběhl v pořádku a i přes nepřízeň počasí jsme mohli odzkoušet všechny varianty nastavení, které jsme měly v plánu před prvním závodem. Lukáš Vyoral se seznamoval s týmem, se zadním náhonem našeho Opelu a nevedl si vůbec špatně. Do týmu zapadl zcela bez problémů. Jsem taky rád, že na první dva závody přijali nabídku na spolupráci kluci z příbramského Montcaru, Jirka Brynda a Štěpán Pokorný. Jsou to výborní mechanici a fajn kluci do party. Nikdo z nás nemá patent na rozum a je moc prima, že si můžeme vzájemně vyměnit zkušenosti ze svých týmových zázemí.“

Lukáš Vyoral, spolujezdec: „Najezdil jsem s Mirkem první metry ve špičkovém autě, které si mě okamžitě získalo. Mirek má Opela dokonale přečteného. Tým mě ovšem překvapil ještě víc. Parta perfektních lidí, na které se můžu opravdu spolehnout a soustředit se na maximální výkon. Jsem rád, jak mě mezi sebe vzali a věřím, že v takové atmosféře se dají opravdu dělat výsledky. Moc se těším jak si to dáme „doopravdy" ve Španělsku.“

Komentářů celkem: 5
28. 2. 2012 11:141
0 0
A já si říkal, co mi to za palbu jezdí u baráku.. Škoda, že jsem musel pryč a nemohl se jít podívat..smajlík
28. 2. 2012 14:112
0 0
Video by nebylo?
29. 2. 2012 08:013
0 0
http://www.youtube.com/user/TB1983Rally?ob=0&feature=results_main na tomto odkazu najdeš dvacet videí z testu ...
29. 2. 2012 19:094
0 0
Videa OK ale nešlo to dát do guče?To aby se člobrda uklikalsmajlík
1. 3. 2012 06:045
0 0
Hujer: příště na tom zapracuji, točil jsem to jen pro radost, nikdy jsem před tím netočil smajlík kdyby jsi věděl o nějaké programu, v čem to mohu dát do guče, rád to udělám.smajlík Díky
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!