3. 3. 2012 10:21 − 2704× − 0

Ott Tänak chce Mexiko hlavně dokončit

Ott Tänak má před sebou další výzvu – Rally Mexico. Dvaadvacetiletý talent se v Mexiku představil už loni – dojel 10. a 3. v SWRC.

Estonec Ott Tänak má před sebou další výzvu – Rally Mexico. Čtyřiadvacetiletý talent se v Mexiku představil už loni – dojel 10. a 3. v SWRC za Martinem Prokopem a Juho Hänninenem. Po první etapě ale válcoval i tyto dva jezdce. Nyní je připraven na boj v konkurenci vozů nejvyšší kategorie WRC a v závislosti na jeho loňský výkon se může stát černým koněm soutěže.

"Cítím se před Rally Mexiko opravdu dobře – a doufám, že budeme mít nějaké hezké počasí a hlavně hodně slunce! Soutěžili jsme v Mexiku vloni a zkoušky se mi líbí, ale prioritou pro nás bude dokončení všech rychlostních zkoušek. V loňském roce jsme nedokončili jeden den, takže bude tentokrát pro nás důležité získat dobrý přehled o všech zkouškách," doufá v dokončení Rally Mexiko mladý Estonec.

Narozdíl od dalšího mladíka v týmu M-Sport Rusa Novikova se Ott Tänak dočkal před Mexikem testování: "Dokončil jsem po Švédsku nějaké testování na šotolině ve Velké Británii a měl jsem z auta dobrý pocit, ale nemůžeme testovat nadmořskou výšku a vysoké teploty – jen v sauně!"

"Pro nás je hlavním cílem získat nějaké zkušenosti. Určitě je dobré zaznamenat některé dobré časy, a budeme-li mít dobrý pocit, můžeme i tlačit na tempo, ale hlavní cíl je pro nás dokončit rally," řekl jezdec Fordu Fiesta RS WRC. Jestli se mu cíle podaří dosáhnout, uvidíme příští neděli.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!