9. 3. 2012 04:32 − 3183× − 2

Nedělní dvouapůlhodinovka jezdců rally

V Radotíně neproběhla jen valná hromada AJR, ale též závod motokár licencovaných jezdců rally.

Na uplynulou neděli byla naplánována do Radotínského Kartcentra nejen valná hromada Asociace jezdců rally, které se zúčastnili i dva hlavní představitelé českého autosportu, ale již okolo deváté ranní se zde začali scházet jezdci těšící se na závod motokár.

Přejímkami nakonec prošlo jedenáct týmů, z toho deset složených z licencovaných jezdců české rally scény a jedenáctý prémiový, tým Mediasport & eWRC ve složení Josef Pátl, Vojta Kára, Petr Krutský, Shacki, Aleš Holakovský a jako záchrana místo odmítajících a vymlouvajících se členů redakce známý bavič a Mistr republiky v rally historických automobilů 2011 Jirka Petrášek.


1.AP Motorsport, 2.Půl na půl, 3.Kdo hulí,ten umí

Po skončení valné hromady AJR a po vášnivé diskuzi jejích členů, usedli přihlášení do motokár a vydali se na trať dvouapůlhodinového závodu. Týmy tvořilo většinou 5 jezdců s pár vyjímkami, kteří se pravidelně střídali.

Vítězství si a putovní pohár z Radotína odvezl tým AP Motorsport ve složení Jiří Navrátil, Jiří Skula, Karel Kraner, Daniel Landa a Václav Arazim. Jirka Navrátil nasadil od začátku vysokou laťku a bylo nemožné jej předstihnout, usilovali o to všichni jejich konkurenti, ze začátku především Historik rally tým, posléze pak tým "Kdo hulí, ten umí" a také partička "Půl na půl".


Honza Sýkora na trati dvouapůlhodinového závodu

V cíli za AP Motorsportem skončili druzí tým Půl na půl – Martina Škardová, Eva Vykydalová, Natalia Krupichková, Václav Kopáček, Petr Picka a Jan Sýkora. Tetí příčka patří týmu Kdo hulí, ten umí ve složení Vladimír Mandík, Martin Semerád, Jan Šlehofer, Martin Bůš a Martin Lehký.

Cenu za nejrychlejší kolo si domů odvezl Jirka Skula, přestože nejrychlejší časy si v prvních kolech připisoval jeho týmový kolega Jiří Navrátil a následně (v tu chvíli) nejrychlejší kolo zaznamenal též Václav Kopáček.


Práce mechaniků na závodní motokáře Honzy Šlehofera

Stalo se i několik technických závad a pár nehod, naštěstí bez zranění, přestože hrůzostrašně vypadajících. Všichni se domů vrátili zdrávi a spokojeni, byla to krásně strávená neděle v příjemném prostředí Radotínského Kartcentra.

Komentářů celkem: 2
9. 3. 2012 08:52
0 0
Hezké prostředí,pěkné počtění ale ruku na srdce po týdnu tato zpráva je jaksi hodně zpožděná a zkoro neaktualní.smajlíksmajlíksmajlík
9. 3. 2012 20:53
0 0
To je pravda,taky je článek dost strohý. Mladí kluci z týmu Kdo hulí, ten umí, byli více v depu s opravou motokáry než na trati, přesto dokázali dojet třetí, jeli skvěle.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!