3. 12. 2003 00:00 − 2398× − 0

Václav Pech jun. se těší na start v Praze

Posádka Euro Oil teamu nebude chybět na startu poslední soutěže sezóny, kterou bude tradiční mikulášský rallysprint v Praze.

Posádka Euro Oil teamu nebude chybět na startu poslední soutěže sezóny, kterou bude tradiční mikulášský rallysprint v Praze. Jedná se o devátý ročník volného závodu, který se nezapočítává do mistrovství, ale termín společně s místem konání učinily z této soutěže prestižní podnik závěru roku.

"Pro mnoho předních českých jezdců se opravdu Pražský rallysprint stal důležitou sportovní událostí. Všichni startující berou závod opravdu vážně i když není započítáván do žádného mistrovství. Tady se jede o prestiž," říká jezdec Euro Oil teamu Václav Pech jun.

Soutěž se uskuteční na tradičních úsecích v Praze Řeporyjích a na okruhu okolo Strahovského stadionu. "Jede se každý rok po víceméně stejné trati, takže všichni již rychlostní zkoušky dobře znají, a také proto tento závod patří k nejrychlejším u nás doma. I když se jedná jen o volný podnik, získal jsem z předchozích ročníků zkušenost, že tady všichni ze špičky závodí naplno. Atmosféru soutěže umocňují mnohatisícové davy fanoušků kolem trati RZ Řeporyje – Radotín a zejména na okruhu kolem Strahova, kteří svým fanděním dovedou řadu jezdců vyhecovat ještě k razantnější jízdě. Mám tu atmosféru Pražského rallysprintu rád a již se do Prahy moc těším," říká Václav Pech jun., který přijede do Prahy obhajovat své loňské i předloňské vítězství. "Kdyby se nám podařilo zvítězit i letos, bylo by to třetí vítězství v řadě a to bych si velmi považoval. Tradičně se zde představí kompletní česká špička rallysportu, a tak takové prvenství má svou hodnotu," dodává Pech jun.

Na sedadle spolujezdce se v roli navigátora objeví ing. Tomáš Kadlec, generální ředitel společnosti Čepro a.s., která v letošním roce představovala hlavního partnera teamu při cestě za českým titulem. "Pro pana ředitele to nebude první jízda ve WRCéčku, již měl možnost vyzkoušet vlastnosti našeho vozu dvakrát, jednou při letním testování, a pak také nedávno na okruhu v Sosnové při setkání mistrů. Zde také vznikla myšlenka o startu nové posádky EuroOil teamu pro tento rallysprint. Pan ředitel touží po úspěchu stejně jako já, a jízda v závodním speciálu ho nesmírně baví. Proto myslím, že naše vzájemná spolupráce bude fungovat opět na jedničku i v této poněkud pozměněné podobě," ještě dodává staronový mistr České republiky v rally Václav Pech jun.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!