Dramatický souboj Kopeckého s Mikkelsenem na „Kanárech“

Na druhé soutěži letošního ročníku šampionátu IRC chce Škoda opět potvrdit svoje kvality a bodově přispět k zisku třetího titulu v IRC.

› Nelítostný boj o každou vteřinu
› Po první etapě vede Kopecký o 1.2 sekundy před Mikkelsenem
› V sobotu následuje druhá etapa s šesti zkouškami a 102 km
› Aktuální video můžete sledovat na www.youtube.com/motorsportskoda

Las Palmas, 16. března 2012 – Asfaltová soutěž na ostrově Gran Canaria, druhá v letošním šampionátu IRC, přináší zatím úchvatný souboj o první příčku. Tu svádí piloti továrních Fabií Super 2000 Jan Kopecký a Andreas Mikkelsen. Po úvodní etapě, čítající devět rychlostních zkoušek a 139 kilometrů, vede český jezdec továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký o 1.2 sekundy před norským kolegou Andreasem Mikkelsenem z týmu ŠKODA UK Motorsport.

Již úvod dnešního dne naznačil, jak tuhý bude boj o každou vteřinu. Dílčí vítězství si ve všech devíti rychlostních zkouškách první etapy dělily jen dva jezdci – Jan Kopecký (celkem pět) a Andreas Mikkelsen (čtyři vyhrané zkoušky). Fantastický souboj pilotů továrních Fabií Super 2000 byl k vidění po celý den. Na čtvrtém místě je průběžně Hermann Gassner jr. s privátní Fabií Super 2000 a pátou příčku drží při své asfaltové premiéře s vozem kategorie Super 2000 Sepp Wiegand z týmu ŠKODA AUTO Deutschland.

Jan Kopecký: „Věděli jsme, že nás čeká souboj na ostří nože. Hlavní je neudělat chybu, která by nás připravila o body do hodnocení značek. Rozhodovat bude každá maličkost.“ Rally Kanárské ostrovy končí druhou etapou v sobotu – na posádky čeká ještě 102 kilometrů během šesti rychlostních zkoušek.

ŠKODA připravila aktuální video zpravodajství a záběry ze soutěží. Zajímavosti a rozhovory můžete sledovat na www.youtube.com/motorsportskoda.

Komentářů celkem: 4
17. 3. 2012 04:381 Upraveno 04:43
0 0
Držím Honzovi palce at vidí jaká je s,,čehunama,,dřinasmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
17. 3. 2012 04:422
0 0
Původně napsal chodič

Držím Honzovi palce at vidí jaká je s,,čehunama,,dřina
17. 3. 2012 08:353
0 0
Chodič...ses nad ránem vrátil z hostince, ne? Ale jinaksmajlík skalni fanda se nezapřesmajlík Kluci, good job and good luck!
17. 3. 2012 09:094
0 0
Pro mě je každý závodník raly,,pan,,fandím i moravanum,jsem ,,mental,,umim jen řidit.nepiju a nekouřím a závist ve mě nekypi.jen komentuji
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!