Bujáček s Omelkou míří na Valašsko

V okolí Valašského Meziříčí se letos prvně postaví na start juniorský mistr ČR za rok 2011 Martin Bujáček s Markem Omelkou.

Zimní přestávka pro Martina Bujáčka pomalu ale jistě končí, protože start druhého podniku velkého mistrovství, kterým je Valašská rally, je za dveřmi. Úřadující juniorský mistr České Republiky v rally odstartuje do Valašské Rally s osvědčeným Mitsubishi Lancer EVO IX a tradičně se spolujezdcem Markem Omelkou. Na svém vozidle povezou startovní číslo 15 a to hlavně díky získané prioritě ASN pro rok 2012.

Martina a Marka čeká velmi těžký úkol, kterým bude pokus o obhajobu loňského skvělého výsledku v podobě 7. místa absolutně a stříbra ve skupině N. Rychlejší byl pouze Václav Pech. Jaké cíle si klade Martin před startem Valašské rally 2012?

"Startovka na letošní valašku je opravdu skvělá a konkurence je doslova obrovská. Loni bylo také na startu mnoho skvělých jezdců a podařilo se nám zajet výborný výsledek. Letošní zkoušky na valašce budou opět moc hezké. Už se moc těším zejména na RZ Odry, kterou velmi dobře znám. Trošku mě mrzí, že se nepojede dlouhá Bystřička, ale polokruh bude taky jistě zajímavý. Mým cílem je dosáhnout na umístění v nejlepší desítce a do trojky ve skupině N, ale nebude to vůbec lehké."

Letošní plán startů posádky Bujáček – Omelka stále není vůbec jistý, protože zajistit nějaký kompletní seriál není v dnešní době vůbec jednoduché. Přesto se Martin s Markem ukážou na většině slovenských závodů a ve velkém mistráku v České republice. Posádka stále hledá partnera pro šampionát sprintrally, tak doufejme, že vše dobře dopadne a Martina s Markem uvidíme na většině závodů u nás a na Slovensku.

"Pro letošní sezonu se nám sešlo snad 10 nabídek na pronájem auta na závody, ale nakonec pojedeme opět se stejným vozem jako loni, tedy od týmu K.I.T. Racing CS. Plán startů bude proti loňsku o něco chudší, ale jsem rád, že vůbec můžeme startovat a pokračovat dál v kariéře. Letos chci hlavně pilovat styl jízdy, trošku se uklidnit a omezit občas zbytečné smyky. Věřím, že můžeme bojovat na každém závodě o bednu ve skupině N, ale je potřeba dojíždět a nedělat chyby."

Stejně jako v loňském roce bude na Valašce představen nový design vozu pro letošní sezonu. Opět se máte na co těšit! Valašská rally startuje v pátek a tak zveme všechny fanoušky do Valašské Meziříčí a jeho okolí, aby přišli fandit posádce č. 15 – Bujáček – Omelka!

Komentářů celkem: 5
19. 3. 2012 10:581
0 0
JUNIORSKÝ MISTR ČR ZA ROK 2012!!! 19.3.2012 je známo jméno juniorského mistra ČR??!!
Zajímavé, to asi nebudou jen kapříci, to bude ROJ VORVAŇŮ!!!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
19. 3. 2012 11:512
0 0
no co, no... se člověk překlepne :-D
19. 3. 2012 12:083
0 0
Bóže, co bych za to dal, kdybych viděl do budoucnosti smajlík
19. 3. 2012 14:254
0 0
preji hodne stesti,co nejvice uspechu a co nejvic smyku GO BUJÁČEK GO!smajlík
19. 3. 2012 14:345
0 0
Budu moc fandit, už se těším na Martinovy průjezdy! smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!