19. 3. 2012 00:18 − 2596× − 0

Pořadatelé valašky vydali Rally guide a průvodce bezpečností

Organizátoři druhého podniku osmidílného seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 31. Bonver Valašská rally 2012

Organizátoři druhého podniku osmidílného seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 31. BONVER Valašská rally 2012, která se pojede v termínu 23. – 24. března s centrem ve Valašském Meziříčí, publikovali na téměř třiceti stranách obsáhlý Rally průvodce neboli RALLY GUIDE. Zároveň byl vydán i Divácký průvodce bezpečností při sledování rally, jehož obsahem jsou mapky rychlostních zkoušek včetně popisu diváckých míst, rychlostních zkoušek a jednotlivých snímků diváckých míst. Podstatná část průvodce se věnuje bezpečnosti při sledování automobilové rally.

Autorem Rally Guide je asistent ředitele Dušan Póč, zároveň vydavatel mediálního partnera rally – Valašské internetové noviny. Autor rozdělil Rally průvodce na šestadvaceti stranách do celkem šesti kapitol s jednotlivými názvy: slovo na úvod, kontakty a činovníci, základní informace o BONVER Valašská rally, bezpečnostní a zdravotnické informace, historie Valašské rally a vítejte na Zlínsku a ve valašském regionu. Rally průvodce je určen pro soutěžíci, soutěžní posádky, doprovodné týmy, sdělovací prostředky, činovníky a hosty jednatřicátého ročníku BONVER Valašská rally. Jedná se výhradně o informační materiál, který nemá charakter zvláštních ustanovení nebo oficiálního programu soutěže. Valašská rally patří mezi nejtěžší a nejstarší soutěže v České republice. Do galerie vítězů se v předešlých letech zapsali takoví velikáni soutěžního automobilového sportu jako jsou Ladislav Křeček, Václav Blahna, Pavel Sibera anebo současní jezdci Roman Kresta, Václav Pech jr. nebo Pavel Valoušek jr. Podstatná část Rally průvodce je věnována třicetileté historii soutěže. Málokdo ví, že prvnímu ročníku předcházely dva podniky zimních automobilových soutěží s názvem O štít Únorového vítězství. V roce 1980 vyšla z klání nejlépe dvojice Pavel Valoušek sen., Karel Jirátko jedoucí na voze Škoda 130 RS. O rok později vyhrála se stejným vozem posádka Omelka, Dopita. Valašská rally se poté vypracovala z regionální soutěže mezi nejvýznamnější soutěže v České republice a součástí kalendáře Mezinárodního mistrovství České republiky. Čtyřikrát se do listiny vítězů zapsali Ladislav Křeček a Roman Kresta, nicméně celkem pětkrát vystoupil na nejvyšší stupeň spolujezdec Petr Gross. Dvakrát se radoval z prvenství po boku Pavla Sibery a Romana Kresty, jednou poté společně s Tomášem Hrdinkou. V Rally průvodci nechybí ani „nej“ zajímavosti Valašské rally, galerie premiantů, ohlédnutí za loňským ročníkem soutěže a v samotném závěru základní údaje o Zlínském kraji i valašském regionu a hostitelském městě soutěže.

Kolem náročných rychlostních zkoušek se schází ve valašských kotárech každoročně na desetisíce nadšených motoristických fandů. Pořadatelé důrazně žádají diváky, aby se seznámili s bezpečnostními opatřeními soutěže a svým chováním podél tratě přispěli ke zdárnému průběhu rally. K tomu účelu slouží premiérově vydaný tzv. Divácký průvodce bezpečností při sledování rally, který je určen všem zájemcům o aktivní sledování průjezdu soutěžních vozidel po tratích rychlostních zkoušek na letošním ročníku valašky. Autoři ho na třiceti stranách rozdělili do čtyř kapitol: 1. základní informace, 2. mapka centra, 3. mapky jednotlivých etap a sekcí, mapky jednotlivých erzet a popisy, fotografie jednotlivých diváckých míst, 4. bezpečnostní pravidla při sledování Bonver Valašské rally 2012.

Pořadatelem BONVER Valašská rally je Autoklub RS – Vsetín v AČR, organizačně soutěž zajišťuje občanské sdružení AutoMotoKlub Rallye Sport – Vsetín. Při přípravě je spolupracováno s autokluby a organizacemi a institucemi nejenom na Vsetínsku, ale také v ostatních částech Zlínského kraje a na Přerovsku a Novojičínsku, respektive v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Centrem soutěže je pojedenácté opět město Valašské Meziříčí, kde poskytne budova radnice v době konání automobilové soutěže nezbytné zázemí pro ředitelství a tiskové středisko rally. Rally Guide si můžete stáhnout na oficiální internetové adrese: www.valasskarally.eu v sekci základní info, divácký průvodce rally poté v sekci diváci. Zároveň je v prodeji od třetího březnového víkendu šedesátistránkový oficiální program Bonver Valašská rally 2012, najdete ho na vybraných prodejních místech v okolí soutěže.

FOTO: ZLIN PRESS – Petr Sagner

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!