Mogul - PR - eWRC.cz
20. 3. 2012 09:52 − 3078× − 0

Autogramiáda Romana Kresty

Dne 23. 3. 2012 proběhne ve Valašském Meziříčí (Autocentrum Lukáš) od 10 do 11 hodin autogramiáda Romana Kresty a Petra Grosse.

Dne 23. 3. 2012 od 10 do 11 hodin proběhne ve Valašském Meziříčí (Autocentrum Lukáš) autogramiáda Romana Kresty a Petra Grosse. Akciová společnost PARAMO Pardubice, výrobce motorového oleje MOGUL 5W-50 EXTREME Sport, vás zve na tuto akci. Tento olej, stejně jako v předešlých sezónách, bude Roman Kresta ve svém závodním voze používat.

Když vyšel v pražských Národních listech první inzerát pardubické rafinerie, psal se rok 1889. Společnost PARAMO vždy udávala, měřeno historickými reáliemi, směr na tuzemském trhu a nikdy neztratila kontakt se světovou olejářskou špičkou.

Letos uplyne 123 let, kdy firma PARAMO vyrobila svůj první olej, tehdy ještě pod názvem Fantolin.

Již tehdy nejlepší závodníci přísahali na oleje z pardubické rafinerie a zkušení motoristé se řídili jejich příkladem. Například v souvislosti se závodem II. Memoriálu J. K. Lobkowitze bylo napsáno: „Mimořádný úspěch měly též Závody Fantovy, které svými výrobky obstaraly servis úspěšných závodníků“. (Poznámka: David Fanto je zakladatelem PARAMO.)

Každý měsíc na tomto místě přineseme nějaký střípek z historie i současnosti pardubické rafinerie a představíme jeden konkrétní výrobek.

Dnes je to již zmiňovaný olej pro sportovní automobily MOGUL 5W-50 EXTREME Sport.

Pří vývoji tohoto oleje spolupracoval i Roman Kresta, který olej MOGUL 5W-50 EXTREME Sport používal, kromě nynější ŠKODY FABIE S2000 i ve svých předešlých speciálech Mitsubishi a Peugeot.

Tento olej používá i mistr a vicemistr Evropy v rallyecrossu Roman Častoral.

Jedná se o syntetický olej v současné době nejvýkonnější specifikace dle API SL/CF. Vývojářům se podařilo naformulovat český olej světových parametrů za velice přijatelnou doporučenou maloobchodní cenu necelých 390 Kč za litr.

Společnost PARAMO podporuje se svojí hlavní značkou automobilových olejů MOGUL český motoristický sport a nabízí i všem závodníkům podporu ve formě dodávek tohoto oleje.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!