21. 3. 2012 20:46 − 3060× − 5

Nová dvojice Kobliha – Žáček startuje do sezóny 2012

Po loňském neúspěšném tažení na titul ve třídě 9 se Adam Kobliha rozhodl vzít změny ve svém týmu pěkně od podlahy.

Po loňském neúspěšném tažení na titul ve třídě 9 se Adam Kobliha rozhodl vzít změny ve svém týmu pěkně od podlahy. Nyní je připraven naplno bojovat o každý metr rychlostní zkoušky na nadcházející Bonver Valašská rally, ta se uskuteční již o tomto víkendu v okolí Valašského Meziříčí.

Přes zimní přestávku se událo v AK Racingu několik důležitých změn. Tou nejzásadnější je výměna spolujezdce, na pravém sedadle tak už nebude dále usedat Martin Trlifaj a jeho místo zaujme zkušený Karel Žáček. Co od toho očekává samotná posádka? „Doufám, že mě tato změna posune zase o kousek dál. Loňskou sezónu jsem trochu bojoval s rozpisem na každé soutěži, ale ty skutečné mezery vidím až teď. Po prvním svezení s Karlem jsem přišel na to, že je potřeba udělat mnoho změn. Podle mého rozpisu se nedalo jet úplně naplno, teď jej vidím jako příliš optimistický. Určitě se nepodaří vychytat všechny mouchy hned, ale pracujeme na tom a sám jsem zvědavý, jak to bude vypadat na Valašce. Rád bych poděkoval Martinovi za vše, co pro mě udělal a popřál mu mnoho úspěchů v jeho další kariéře spolujezdce“, svěřil se Adam Kobliha.

„Od spolupráce s Adamem si slibuji velmi dobré výsledky. Je to mladý, ambiciózní pilot, který má ještě kariéru před sebou. Budu velmi rád, když budu moci přispět svým dílem ke společným úspěchům. Očekávám minimálně mistrovský titul. Motivaci mám obrovskou a už se nemůžu dočkat začátku sezóny“, přispěl svým názorem novopečený spolujezdec.

Nová dvojice bude využívat, stejně jako tomu bylo loni, služeb nestárnoucí Hondy Civic Vti, tentokrát však vůz bude z dílen Sprarrow Racing teamu. Jako již tradiční zbarvení lze označit bílo-modrý kabát, do kterého byla „nová“ Honda obléknuta. Letošní program posádky Kobliha – Žáček zatím ještě přesně není známý, určitě se ale ve startovních listinách nebude objevovat tak často jako v loňském roce. Vše se bude odvíjet od finanční situace.

Adam absolvoval s autem již několik testovacích kilometrů, jaké tedy jsou dojmy z prvního svezení a nového týmu? „Z auta mám prozatím dobrý pocit. Myslím, že je na stejné úrovni jako loňská Honda, jen tam máme tvrdou špéru. Jak na tom budeme v porovnání s konkurencí, uvidíme až při prvních erzetách, přeci jenom zimní přestávka byla hodně dlouhá. V týmu se cítím dobře a už se těším na spolupráci v sezóně.“

Pohled do seznamu přihlášených na Valašskou rally nabízí poněkud méně posádek zařazených do třídy 9, než tomu bylo v minulém ročníku. Nechybí obhájce loňského vítězství Ondřej Bisaha, ale naproti tomu zde chybí jméno úřadujícího šampiona pro třídu 9 – Ondřeje Blaťáka. „Mrzí mě neúčast Ondry Blaťáka, ale na druhou stranu se těším na souboje s ostatními devítkami. Spíše jsem zvědavý na rychlostní zkoušky. První etapa, která se jede za tmy, mi velmi vyhovuje a určitě prověří celé startovní pole, hlavně RZ Helfštýn. Také jsem zvědavý na závěrečné polookruhové zkoušky, především na jejich průběh. Při defektu nebo technické závadě se na úzké části kolem přehrady Bystřičky dvě auta prostě nevyhnou a mohlo by to zásadně ovlivnit výsledky“, dodal Adam Kobliha.

„Mé velké díky patří našim stávajícím i novým partnerům, kteří se rozhodli podpořit náš tým. Velmi se na Valašku těším a rád bych pozval všechny naše fanoušky a příznivce tohoto sportu, ať se přijdou podívat k tratím nebo i za námi do servisu“, uzavřel valašský pilot.

Do své již třetí Valašské rally odstartuje Adam Kobliha tento pátek v centru Valašského Meziříčí s vozem Honda Civic ve třídě 9. Přejme posádce hodně štěstí, ať se mohou radovat na cílové rampě z vytouženého umístění.

Bližší informace najdete také na facebooku pod názvem AK Racing klub v AČR nebo na stránkách www.akracing.raab.cz

Komentářů celkem: 5
21. 3. 2012 22:431
0 0
Poooooooooooooooooooď Adame!!!!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
21. 3. 2012 22:512
0 0
Držím palce smajlík a těším se na Krumlovsmajlík
MYS
22. 3. 2012 08:153
0 0
GO AK Racing GOOOOOO!!!!Budeme fandiit smajlík
22. 3. 2012 09:524
0 0
Zkušený , dobrý spolujezdec dělá hodně a určitě posune Adama dopředu .
22. 3. 2012 19:015
0 0
Karle, hodně zdaru smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!