Valašskou rally vyhrál Kopecký

Byl největším favoritem nejen díky zkušenostem z IRC, ale i továrnímu zázemí a vyhrál.

Oproti včerejším komplikacím a zrušení rychlostní zkoušky číslo 3 se dnes nic podobného nedělo, kromě nepatrných posunutí časů startu prvního vozu do závěrečné sekce sobotní etapy (tj. RZ 10, 11 a 12). První tři vozy v cíli páteční etapy dokončili i celou druhou soutěž Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally na stupních vítězů v nezměněném pořadí.

Jan Kopecký navigovaný Pavlem Dreslerem celkově zvítězil, kromě závěrečných nevyhraných zkoušek, kdy už měl dostatečný náskok na své pronásledovatele, dominoval od začátku do konce soutěže. Ony dvě rychlostní zkoušky (dva průjezdy Santovem) vyhrál jeho nejbližší soupeř, Roman Kresta, se stejnou technikou, Škodou Fabia S2000, ale nestartující jako Honza za tovární tým. Třetí příčka patří Václavu Pechovi, kterého v letošní sezoně budeme moci sledovat s vozem Mini Cooper a klasickým spolujezdcem Petrem Uhlem.

Smolně začal dnešní etapu Václav Kopáček, po včerejším krásném výsledku, kdy porážel konkurenty s produkčními vozy, přestože své Subaru Impreza řídil při dvoudenní soutěži premiérově, se mu dnes nedařilo. Hned na prvním měřeném úseku havaroval.

Další havárie potkala Petra Kačírka, kterého navigoval Michal Ernst, šestá rychlostní zkouška musela být zrušena, protože nehoda byla vážná. Ostatním posádkám byl přidělen náhradní čas.

Vítězná posádka v kategorii produkčních vozů je Jaroslav Orsák, David Šmeidler, kteří dokončili soutěž před druhým Danielem Běhálkem takřka o půl minuty. Bronz patří Martinu Semerádovi, ke kterému se vrátil na sedadlo spolujezdce Bohuslav Ceplecha. Pěkné časy dnes zajížděl též Martin Bujáček, kterému patří bramborová medaile.

Velmi pěkné časy dnes dosahoval se svým Citroenem DS3 R3T loňský jezdec WRC Academy Jan Černý, tradičně navigovaný Pavlem Kohoutem, který jel ve třídě 5 naprosto bezkonkurenčně. Druhý Petr Brynda s Renaultem Clio R3 dokončil soutěž se ztrátou téměř dvě minuty na mladého Příbramáka. Třetí příčka patří Egonu Smékalovi taktéž na "Dé-eS-trojce".

K4 Pohár České republiky v rally skončil již po rychlostní zkoušce 9, vítězství a první body do šampionátu si z Valašské rally odváží Jiří Šmíd s Mitsubishi Lancer Evo VI. Druhé místo náleží Petru Šimurdovi se Škodou 130 LR, pohár za třetí místo převezme Miloslav Jirsa na Škodě Felicia Kit Car.

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 24
25. 3. 2012 03:26
0 0
Původně napsal ElKubin

chodič: Navrátil obohatil pole krásným autem, ale čekal jsem, že pojede úroveň Dunovského.

Nereálné očekávání smajlík V enku jel už dávno (s turbem), pak se zadokolkou sierrou (opět turbo). Na čtyřkolu, navíc atmosférickou, potřebuje čas. Tohle fakt nejde hned.
25. 3. 2012 14:45
0 0
Novej: Ano, chápu že změna techniky vyžaduje čas na zvyknutí si, ale u Navrátila jsem bral jak + bohaté zkušenosti s rozmanitou závodní technikou, od motokár, přes okruhové Audi GT3 až po Tebou zmiňované rallyové speciály. Jednoduše jsem před závodem nečekal takovou ztrátu.
25. 3. 2012 20:55
0 0
Gratulace Honzovi Kopeckému!! Jel naprosto úžasně, byl jsem na obou průjezdech RZtou Puntík, a doslova letěl! Je radost ho zase vidět na domácích trat´ích. Ať se mu daří v dalších závodech mu přeji! GO Honzo GOsmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!