´Bramborový´ úspěšný návrat dua T&T

Hned úvodní letošní start se dvojici Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát i jejich vozu Škoda Fabia Super 2000 velice vydařil.

Hned úvodní letošní start se dvojici Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát i jejich vozu Škoda Fabia Super 2000 velice vydařil. Na domácí půdě při Valašské rally obsadili vynikající čtvrtou příčku, nedaleko za stupni vítězů.

Doposud poslední společné vystoupení v domácím šampionátu skončilo pro duo Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát senzačním vítězstvím na Rally Příbram 2010. Spolujezdec se poté odebral na roční ´rodičovskou dovolenou´ a na horké sedadlo se vrátil až právě o uplynulém víkendu. Valašská rally zahájila letošní program dua T&T a už od její úvodní rychlostní zkoušky bylo jasné, že žádné zahřívací kolo pro opětovné vzájemné sehrávání posádky se konat nebude. Pátý čas a jen desetina vteřiny ztráty na Pavla Valouška naznačily, že Jaromír s Danielem mají opravdu velké ambice. Hned na druhém testu se pak posádka černozelenobílého vozu Škoda Fabia Super 2000 posunula právě před předloňského domácího šampióna na čtvrtou příčku a po celý zbytek soutěže si už své postavení udržela. Jejich výborný výkon vyvrcholil na polokruhové zkoušce Juřinka, kde při prvním průjezdu překonala Tarabuse s Trunkátem pouze tovární posádka Škody Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler.

„Musím říct, že se nám opravdu jelo dobře a ani jsme za celou soutěž neudělali žádnou větší chybu, neměli jsme ani žádný defekt či technický problém. Z našeho pohledu jsme zkrátka absolvovali skvělou rally a já jsem moc rád, že se nám vstup do sezóny takhle vydařil,“ pochvaloval si v cíli pilot, který týden před soutěží oslavil pětatřicáté narozeniny. Ve znamení velkého návratu na závodní tratě byla ´Valaška´ pro navigátora Daniela Trunkáta: „Mám z našeho dobrého výkonu a úspěšného výsledku opravdu velkou radost. Dlouho jsme spolu nejeli a teď to navíc bylo v novém autě a novém týmu, tak jsme měli před startem maličké obavy, jak to všechno dopadne. Všechno ale fungovalo hned od začátku na jedničku – tedy aspoň co se týče našeho závodění. Bohužel vlastní soutěž se organizačně příliš nevyvedla, proto pro příští ročník doufám, že se ve Valašském Meziříčí všechny potíže podaří vyřešit. Tato tradiční soutěž by nám totiž určitě v šampionátu moc chyběla,“ zamýšlel se spolujezdec, který taktéž mohl zdárnou soutěž pojmout jako oslavu nedávných narozenin.

Výborný výkon i výsledek samozřejmě zavdaly příčinu k otázce na Jaromíra Tarabuse ohledně soupeřů v absolutní špičce: „Na Jana Kopeckého jsme rozhodně neměli, ten je zkrátka výš. Na Valašské rally jsme nestačili ani Romanu Krestovi, a to, že jsme jej porazili na jedné dílčí (a navíc trochu netradiční) zkoušce, rozhodně nepřeceňuji. Moc si ceníme skalpu Pavla Valouška a potěšilo nás i to, že jsme se přiblížili Václavu Pechovi. Po pátku jsme trochu doufali, že bychom s ním mohli bojovat o třetí příčku, ale v sobotu nám přece jen ujel. V každém případě se mi moc líbilo, že na rozdíl od minulosti jsme se stali opravdovými přímými účastníky boje o nejvyšší pozice. Už teď se proto moc těšíme na další závody, zda nám ale budou vyhovovat více či méně než Valašská rally, to zjistíme až po porovnání časů. Co se týče našeho auta, musím říct, že je to pro nás zase krok kupředu. Fiat už měl zkrátka svůj věk a ani jsme jej příliš nevyvíjeli, ford byl sice o krok dál, ale pro asfalt byl tak trochu syrový. Naopak škodovku v týmu Romana Kresty jsme rovnou dostali nastavenou na nejvyšší úrovni, což je moc příjemné.“ Z přestupu pod křídla týmu Kresta Racing je nadšen i spolujezdec Daniel Trunkát: „Před sezónu jsme udělali velké rozhodnutí a teď po prvním závodě jsme přesvědčeni, že bylo správné. O naše auto i o nás bylo špičkově postaráno a my se tak mohli plně soustředit na závodění. Cítíme velkou perspektivu i pro další závody, kdy se budeme samozřejmě snažit ještě zrychlit a naše soupeře více potrápit.“ Doplňme, že příští start dvojice Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát se odehraje 19. – 21. dubna na nejstarší domácí soutěži, Rallye Šumava Klatovy. Celý tým posádky T&T zároveň přeje brzké uzdravení svému soupeři a kamarádovi Michalu Ernstovi, pro nějž bohužel Valašská rally skončila poněkud nešťastně.

Komentářů celkem: 9
27. 3. 2012 17:31
0 0
Gratulace Jaromirovi,at se klukm daří. smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
27. 3. 2012 18:59
0 0
Malý dotaz.
Co je vůbec s puntem?
27. 3. 2012 19:37
0 0
Pro mě největší překvapení soutěže, jeli opravdu pěkně. Gratulace.
27. 3. 2012 21:34
0 0
Čekal jsem takový vysledek. Tarabus je moc dobrý už umí držet tempo a nebourat. Věřím že letos se bude bít i o bednu. Gratuluji jeli jste parádně.
28. 3. 2012 07:54
0 0
Thomas-tak jestli Tě Tarabus překvapil,tož to si asi rally začal sledovat až letos,protože všichni víme že je rychlý,jen neměl pořádné náčiní!Mě jen potvrdil co jsem od něj čekal a věřím že ještě přidá,Pešek bude mít problémy ho udžet.....
28. 3. 2012 08:46
0 0
Me taky mile prekvapil. Na Bystricce to v opusteni okruhu na tom horizontu podrzel jenom on a Kresta.smajlík
28. 3. 2012 09:08
0 0
smajlík pěkné umístění smajlík
28. 3. 2012 09:41
0 0
Na té 1. fotce je pěkně "zutá" ta zadní guma smajlík
Jen tak dál, mě Míra překvapil jen jemně i v tipovačce jsem ho měl vysoko. Spíš mě překvapil Valda...
28. 3. 2012 17:46
0 0
Jaromíre, pěkný sport... Bedna vás letos jistě neminesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!