27. 3. 2012 17:54 − 2404× − 1

Peták na Valašce postupně zrychloval

Josef Peták a Alena Benešová, startující za Hroch Rally Team, mají za sebou úspěšně premiérový "ostrý" start s Renaultem Clio R3.

Josef Peták a Alena Benešová, startující za Hroch Rally Team, mají za sebou úspěšně premiérový "ostrý" start s Renaultem Clio R3, se kterým budou startovat v rámci MMČR v rally při ROPRO Clio R3 Czech Trophy.

V okolí Valašského Meziříčí se uskutečnil druhý závod letošního šampionátu MMČR v rally. Na startu nechyběly ani posádky ROPRO Clio R3 Czech Trophy, kterých se sešlo celkem pět. Kromě již stálých účastníků se ve startovní listině objevilo další, neméně známé jméno, v podobě Josefa Petáka. Příbramský jezdec před letošní sezónou ohlásil návrat za volant vozu s pohonem přední nápravy. Když si každý fanoušek vzpomene na časy, kdy Peták vodil po tratích rychlostních zkoušek vůz Renault Clio S1600, jistě nemohl být tímto krokem smíšené dvojice zklamán.

A jak si Josef Peták s Alenou Benešovou při premiérovém startu počínali? Úvodní etapu, která se skládala ze čtveřice rychlostních zkoušek, zahájil příbramský jezdec šestým místem mezi všemi dvoukolkami. Hned od prvních kilometrů ale sváděl krásný souboj s Milanem Kneifelem, který startoval také s vozem Renault Clio R3. "Začátek pro mě byl hodně těžký. Po letech jsme startovali s dvoukolkou. Musím se přiznat, že to pro mě byl doslova oříšek, zvyknout si na chování nového vozu. Naším cílem tak bylo dostat vůz do cíle první etapy, což jsme splnili a byli tak vcelku spokojeni. Až na ty časy:- )," zhodnotil úvodní etapu Valašské Rally jezdec Hroch Rally Teamu.

Ve druhé etapě pokračoval krásný souboj o třetí místo v Trophy mezi Petákem a Kneifelem. Příbramský jezdec ale z osmi měřených úseků zaznamenal třikrát druhý nejrychlejší čas mezi všemi dvoukolkami a na poslední rychlostní zkoušce zajel dokonce nejrychlejší, když porazil suverénního Honzu Černého. "Ve druhé etapě jsem mohl být s některými výsledky na rychlostních zkouškách spokojen. Vyzkoušeli jsme si, že i s Cliem můžeme jet rychle a atakovat přední příčky v kategorii dvoukolek. Uvidíme v dalších závodech, jak se bude dařit. Každopádně bychom se rádi zlepšovali závod od závodu. Ale to bychom nemohli bez našich sponzorů a také týmu mechaniků. Velký dík tak patří jim. Clio R3 totiž během soutěže fungovalo naprosto skvěle, bez jediného technického problému. Na to, že se jednalo o syrové auto, zaslouží především mechanici v čele s Petrem Cibulkou velkou pochvalu," řekl ke svému a týmovému výkonu příbramský jezdec. Postupné sžívání s vozem tak Petákovi s Benešovou pomohlo k celkovému pátému místu mezi dvoukolkami a ke třetímu místu v rámci ROPRO Clio R3 CT. " Toto pohárové závodění hodnotím velice kladně. Během soutěže se vykrystalizoval krásný souboj o třetí místo mezi mnou a Milanem Kneifelem. My jsme byli úspěšnější a o to spokojenější. Atmosféra je jinak v Trophy díky Zdeňku Pekárkovi a rodině Bryndovým úžasná. Je vidět, že pro pohárové závodění dělají maximum a chtějí, aby vše fungovalo tak, jak má. Je jen škoda, že byly podceněny některé věci kolem soutěže z hlediska organizace a servisu Valašské Rally. To celou soutěž dost pokazilo," podotkl k organizaci Valašské rally a ROPRO Clio R3 CT Josef Peták.

Dalším startem Hroch Rally Teamu bude Rally Šumava, která se uskuteční od 19. do 21. dubna v okolí Klatov.

Komentářů celkem: 1
28. 3. 2012 08:21
0 0
Gratulace Pepikovi i posádce,prostě,,starý pardálové,,se nedají a nepoleví a to je super.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!