28. 3. 2012 10:15 − 2402× − 0

Uzávěrka přihášek na Vrchovinu je už v pátek 30. 3.!!

V podstatě ihned po zahájení příjmu přihlášek na Rally Vrchovina se posádky začaly houfně hlásit na její start.

V podstatě ihned po zahájení příjmu přihlášek na Rally Vrchovina se posádky začaly houfně hlásit na její start. Již několik dní před termínem uzávěrky je tedy jasné, že na startu uvidíme velmi pestré závodní pole v čele s několika vozy kategorie WRC i S2000, přihlášeny jsou již i čtyři dámské posádky. Informace o soutěži i o přihlášených denně přibývají na stránkách www.rallyvrchovina.cz.

Čas běží jako bláznivý – zpívá se v jedné známé písni a obdobně je tomu hned v úvodu české rally-sezóny. Jen jsme se vzpamatovali z první domácí dvoudenní soutěže a už chybí jen týden do startu první letošní sprintrally. Rally Vrchovina bude pro ´sprintery´ premiérovým podnikem jejich seriálu, nicméně její součástí je také stále oblíbenější Pohár ČR v rally, jenž odstartoval již na Valašsku. Na soutěž vedenou po silničkách České Kanady jsou již v tuto chvíli přihlášeni tři z pěti nejúspěšnějších poháristů z Valašského Meziříčí, již teď je s ohledem na přihlášky rychlých octavií Svobody a Kašpara či Myslivcův lancer ale také možno konstatovat, že konkurence bude ještě o fous silnější, než tomu bylo o předchozím víkendu. Ďábelští škodovkáři Šimurda a Macháček však již loni ukázali, že ani na svižných tratích nedají svou kůži nadarmo, a tak se opět vyplatí u rychlostních zkoušek čekat i na vyšší startovní čísla, která tradičně účastníkům Poháru ČR patří.

Největší pozornost ale tradičně upoutají posádky bojující o body do národního šampionátu sprintrally. Přihlášeni už jsou Antonín Tlusťák a Jaromír Tomaštík se špičkovými speciály WRC, které jen před pár lety v rukou továrních jezdců bojovaly o body v mistrovství světa. Pozici jim budou chtít ale určitě znepříjemnit třeba Jan Dohnal se speciálem Peugeot 207 Super 2000, ale určitě také Jan Sýkora, jenž jako první u nás úspěšně zkrotil vůz Mitsubishi Lancer v úpravě R4. Loni s tímto vozem dokonce soutěž v okolí Slavonic vedl: „Pak jsem ale udělal hloupou chybu v retardéru, za kterou jsem draze pykal penalizací – no a ta mne vyřadila z boje o prvenství. Letos bych se moc rád takových excesů vyvaroval, abych mohl bojovat o příčky nejvyšší. Na náš vůz jsme přes zimní přestávku nasadili nové tlumiče, které by měli auto trochu lépe držet v zatáčkách, a také naše posádka trochu zlepšila fyzickou kondici. Zkrátka se snažíme pro úspěch na Rally Vrchovina dělat co se jen dá, loni se nám totiž soutěž moc líbila,“ těší se svou letošní ostrou premiéru Jan Sýkora.

Přihlášeni jsou už i mladíci Miroslav Jakeš, Martin Semerád či Martin Bujáček, jejichž dravá jízda tradičně přivádí diváky do varu, na startu nižších tříd by měly být také čtyři dámy za volanty svých vozů. Zejména jméno jedné z nich zavání senzací – premiérově na mistrovské soutěži uvidíme pilotovat soutěžní vůz Renault Clio zpěvačku a také velkou fanynku rally, Olgu Lounovou! Ještě jednou dodejme,že uzávěrka přihlášek je již tento pátek 30.3.. No a poté bychom již měli znát kompletní startovní pole letošní Rally Vrchovina, konané ve Slavonicích 6. -7.4.2012.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!