Pohár Pirelli má za sebou první soutěž roku 2012

Pohár výrobce pneumatik Pirelli pro posádky v automobilových soutěžích rally má za sebou první závod, kterým byla Valašská Rally.

Pohár výrobce pneumatik Pirelli pro posádky v automobilových soutěžích rally má za sebou první závod, kterým byla Valašská Rally.

Bonver Valašská Rally, zařazená do Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, (MMČR) o uplynulém víkendu hostila špičku motoristického sportu v České republice.

Na startu nechyběl tovární tým z Mladé Boleslavi a záplava nejmodernějších speciálů S2000. I v dalších kategoriích se ale sešla skvělá konkurence, a část z těchto závodníků vsadilo na kvalitu a cenovou dostupnost pneumatik Pirelli, které v České republice distribuuje společnost Motorsport, spol.s r.o. Právě tato společnost znovu v MMČR v rally připravila pohár pro posádky využívající pneumatik tohoto italského výrobce s bohatou tradicí v motoristickém sportu.

Na startu Bonver Valašské Rally se objevilo celkem šestnáct posádek, které se přihlásily do Poháru Pirelli pro rok 2012 a bylo potěšitelné, že mezi nimi jsou jak účastníci poháru z loňského roku, tak nové tváře. Tou absolutně nejrychlejší posádkou v Poháru Pirelli byli na Valašské Rally Jan Černý s Pavlem Kohoutem, kteří do soutěže vyrazili s Citroënem DS3 R3T. Černý s Kohoutem se stali překvapením soutěže a byli nejrychleji jedoucí posádkou s vozem s jednou poháněnou nápravou. Na své konto si kromě vítězství ve skupině 5 připsali ještě vítězství v Citroën Racing Trophy, který také používá výhradně pneumatiky značky Pirelli.

Hned za Černým a Kohoutem zůstali v absolutním pořadí na Valašské Rally Vojtěch Štajf s Marcelou Ehlovou se Subaru Impreza STI, kteří skončili na sedmém místě ve skupině 3, ale byli nejrychlejší posádkou s pneumatikami Pirelli v kategorii produkčních vozů. Skvělý výkon podala na Valašské Rally také posádka Martin Koči – Lukáš Zámečník. Ti s vozem Citroën C2 R2 MAX obsadili druhé místo ve skupině 6, kde závodí atmosférické dvoukolky s pohonem jen předních kol. Koči se Zámečníkem se tak stali nejrychlejší posádkou s pneumatikami Pirelli v této skupině. Mezi nejslabšími vozy ve startovním poli Valašské Rally si pneumatiky Pirelli získaly největší oblibu a startovalo zde nejvíce posádek přihlášených do Poháru Pirelli.

Tou nejrychlejší z nich byla nadějná posádka Hondy Civic VTi Adam Kobliha – Karel Žáček, kteří ve skupině 9 zvítězili, stali se nejrychlejší posádkou s pneumatikami Pirelli ve skupině a nechali za sebou několik silnějších vozů.

Pohár Pirelli tedy na Valašské Rally úspěšně odstartoval a v jeho čele jsou po této soutěži se stejným bodovým ziskem tyto posádky: Jan Černý – Pavel Kohout, Vojtěch Štajf – Marcela Ehlová, Martin Koči – Lukáš Zámečník a Adam Kobliha s Karlem Žáčkem. Tyto posádky získaly plný počet, tedy deset bodů do tabulky poháru Pirelli, kde se na konci sezony rozhodne o celkovém vítězi, který si odnese finanční prémii ve výši 50 000,- Kč.

Další rally, kde pohár Pirelli odstartuje bude v MMČR 19.4.2012 Rally Šumava, ale ještě před tím závodníci s pneumatikami značky Pirelli registrovaní v Poháru Pirelli vyrazí na Rallysprint Vrchovina. Ten startuje už 7.4. v okolí Českého Rudolce na Českomoravské Vrchovině.

Možnost přihlásit se do Poháru Pirelli trvá do 10.5.2012. Pořadatel Poháru Pirelli navíc zvažuje vytvoření i dívčího poháru, pokud o něj projeví zájem dostatek dívčích posádek ve Sprintrally. Cenou pro vítězky dívčího poháru by byla autokosmetika značky SONAX.

Více informací o Poháru Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!