31. 3. 2012 17:18 − 2615× − 2

XRC Race Day Dlouhý Újezd nebude

Úvodní soutěž Exhibition Rallye Championship XRC Race Day Dlouhý Újezd musela být z důvodu nezájmu posádek zrušena.

Začínám psát tento článek, a ikdyž do uzávěrky zbývá ještě půl hodiny, přestávám věřit na zázrak. Všichni, kteří mě znají, vědí, že se jen velmi nerad vzdávám, že nerad utíkám bez boje. Bohužel však, i kdybych věřil, že se dostaví všech 40 posádek, které jsou přihlášeny, což se nikdy, za dobu, co dělám soutěže, nestalo, stále bychom byli 5 posádek pod potřebným počtem. Možná se někomu může zdát pět posádek jako zanedbatelné, avšak v číslech to znamená 14tis korun z mé vlastní kapsy. A po zkušenostech a vývoji posledních událostí ohledně přihlašování a zájmu o tuto soutěž, jsem téměř přesvědčen, že by se nejednalo o pět, ale cirka o deset posádek.

Vím, že se opět najde několik lidí, kteří mě budou za toto, věřte mi, nelehké rozhodnutí, nenávidět, ale ať už je to dáno nezájmem posádek z důvodu WMR, mé osoby, lokality, typu soutěže, nebo nevím, čím ještě, taková situce zkrátka nastala a musím se já i všichni ostatní s ní nějak vypořádat.

Měl jsem několik telefonátů s různými návrhy. Nejčastějším z nich byl: "Hele, tak to někde ušetři, něco uber." Vždy jsem odpovědel stejným způsobem. Nemám kde. Tedy vlastně bych měl, mohl bych omezit asistenci některého záchranného vozidla (hasičské vozy s vyprošťovací technikou), vždyť proč je mít na 7 kilometrech hned 2 plus další dvě auta s posádkou (bez vyprošťovačky). Možná bych mohl vzít jen sanitu převozovou, bez lékaře atd. Proč mít na 7 kilometrech 30 pořadatelů ve dvaceti stanovištích. Proč každé stanoviště musí mít vysílačku. Ano, tohle jsou jedny z těch položek, kde bych, kdybych byl blázen, mohl ušetřit. Ale to nikdy neudělám.

Omlouvám se, možná jsem se trochu moc rozepsal. Je jen nepříjemné něco takového oznamovat a nepodělit se o vlastní pocity. Zatímco tento článek píši, právě teď přišla 1 přihláška na předjezdce (je 23:53 hod). Tedy musím opravit výpočet uvedený výše, tedy ne 14tis, ale "jen" 12,5.

A co bude dál?

Taky těžká otázka. Původně jsem zamýšlel, že připravovaný závod na červen si odložím na někdy jindy, a že jen požádám všechny úřady a orgány jen o změnu termínu pro Dlouhý Újezd. Bohužel jsem narazil na Správě a údržbě silnic Stříbro, protože 16.4.2012 se začne dělat kompletně nový povrch silnice mezi obcemi Velký Rapotín a Maršovy Chody, tedy pro nás mezi Diváckými místy 1 a 2. Znamená to, že silnice bude v záruce a tak se na této, nejen dle mého názoru, krásné trati pár příštích let nesvezeme.

Nadále tedy budu pracovat na původním plánu pro červnovou soutěž. S její podobou vás seznámím cca v půlce dubna.

Tato událost mě donutila i k dalšímu rozhodnutí. I toto jsem konzultoval s několika lidmi a shodli jsme se. V případě, že by se podobná situace měla opakovat i v červnu, nemělo by smysl nadále v poháru, který se snažíme už třetí rok budovat, pokračovat. Tedy by došlo i k ukončení seriálu 2012. S největší pravděpodobností by se i má a tedy i budoucnost WMR Rokycany ubírala ve smyslu pouze 1 soutěže, vždy na zakončení závodní sezóny v duchu Setkání "nejen" mistrů.

Závěrem snad mohu jen vyslovit přání, aby se již podobná situace neopakovala. Aby druhá soutěž seriálu měla dostatek posádek a veškerá ta práce, kterou tomu věnuji nebyla je mlácením prázdné slámy.

Ještě poznámka: Prosím všechny posádky, které uhradili startovné na tuto soutěž, aby se rozmysleli a odpověděli na tento e-mail, stačí do předmětu napsat VRATIT nebo PŘEVÉST, tedy vrátit startovné zpět na účet nebo adresu (příkazy zadám v úterý, v pondělí musím objet všechny úřady a omluvit se) nebo převést startovné na červen.

Komentářů celkem: 2
31. 3. 2012 17:50
0 0
Pro příklad jsme my jako WRT měli v plánu přijet, ale termínová kolize s Vrchovinou nám to prostě nedovolila. Byla by to velká škoda tento typ závodění ukončit, ale kde nejsou posádky není pořadatele. A chápu, že dotovat z vlastní kapsy není nic o co by kdokoliv stál. Držím palce pane Valečko
xp
31. 3. 2012 18:31
0 0
V každém případě mne mrzí, že se ty závody nepojedou, to říkám zcela upřímně. Nicméně ač nevím, jak moc letos se překrývají zájemci o tento seriál a o Pohár ČR, možná by to chtělo sladit trochu lépe termíny, takovéhle kolize můžou ubírat posádky i jindy... Na Vrchovině je teď sice těsně po uzávěrce a navíc je to tam i dražší, ale kdyby se přesto někdo s licencí a otestovaným autem chtěl příští sobotu někde svézt, myslím, že je ještě šance se do Slavonic přihlásit - přihlášených je tuším 106 nebo 108, kapacita tratě zatím stačí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!