4. 4. 2012 00:35 − 2592× − 0

Peták se představí na Vrchovině

Poprvé se Josef Peták s Alenou Benešovou představili s vozem Renault Clio R3 Maxi při Valašské Rally.

Poprvé se Josef Peták s Alenou Benešovou představili s vozem Renault Clio R3 Maxi při Valašské Rally, kde obsadili třetí místo v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012. Dalším závodem, kde se tato smíšená dvojice Hroch Rally Teamu bude o nadcházejícím víkendu Rally Vrchovina, která je součástí rallysprintového šampionátu.

Pro příbramskou posádku je v letošní sezóně prioritou MMČR v rally, kde startují v rámci ROPRO Clio R3 CT. Na poslední chvíli se ale tým rozhodl pro start na úvodním rallysprintovém podniku, který by rád využil k dalšímu sbírání zkušeností. „ Na Valašce jsme se přesvědčili, že závodit po letech s dvoukolkou není nic jednoduchého. Proto jsme se za přispění vedení týmu rozhodli startovat na Rally Vrchovina, kterou bychom tak chtěli využít k dalšímu seznámení se s vozem,“ doplnil Josef Peták.

Po návratu z Valašské Rally proběhlo nezbytné zkontrolování důležitých komponentů. „Po Valašce mechanici zkontrolovali vůz, ale žádné změny v nastavení jsme neudělali. S nastavením tlumičů jsme byli spokojeni, a tak nebylo zapotřebí dělat jakékoliv změny,“ řekl k přípravě vozu příbramský jezdec.

Josef Peták v loňské sezóně na této soutěži nestartoval. V roce 2010, tehdy ještě pod názvem Rally Vysočina dokázal příbramský jezdec s Peugeot 207 S2000 obsadit třetí místo absolutně. Ještě lépe si vedl o rok dříve, kde Petáka dokázal porazit pouze Orsák. A s jakými cíli posádka do okolí Slavonic odjíždí letos? „Původně jsme start na tomto rallysprintu, potažmo v celém seriálu neměli v plánu. Potřebujeme se ale co nejvíce sžít s vozem, a tak jsme po dohodě s partnery poslali přihlášku a na Vrchovině nebudeme chybět. To ale neznamená, že pojedeme i zbývající rallysprintové závody. Jedná se o sporadický start,“ nastínil vyhlídky jezdec Hroch Rally Teamu.

O tom, jak si posádka při svém druhém startu s Cliem R3 Maxi počínala, se dozvíme v sobotu po čtvrté hodině, kdy první posádky přijedou na cílovou rampu ve Slavonicích.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!