4. 4. 2012 17:57 − 2815× − 2

Rallye Český Krumlov zbrojí

Do soutěže zbývají ještě téměř dva měsíce, ale přípravy už běží naplno. Pořadatelé Rallye Český Krumlov zveřejnili první informace o soutěži.

Do soutěže zbývají ještě téměř dva měsíce, ale přípravy už běží naplno. Těsně před první soutěží Mezinárodního mistrovství ČR v rallye na domácím území, ve čtvrtek 22. března, uspořádalo ředitelství 40. Rallye Krumlov 2012 pracovní setkání s hlavními organizátory rychlostních zkoušek a dalších důležitých bodů rallye. Poté pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsport odeslali návrh zvláštních ustanovení na FIA a FAS AČR ke schválení, čímž započala další část přípravy letošního jubilejního 40. ročníku jedné z nejpopulárnějších automobilových soutěží v České republice, konané ve dnech 25. – 26. května letošního roku.

Na společném setkání v Českém Krumlově poděkoval ředitel rallye Jindřich Kunc všem za odvedenou práci v uplynulém roce a vyzdvihl jejich přičinění na prvenství mezi sedmnácti hodnocenými soutěžemi evropských pohárů ročníku 2011. I letos spoléhá organizační výbor opět na osvědčené činovníky i party lidí z řad místních zdrojů, autoklubů, sborů dobrovolných hasičů a všech příznivců Rallye Český Krumlov i hostující pořadatele z Českých Budějovic, Prachatic či Radouně.

Přítomným byla stručně představena koncepce letošního ročníku, který je i v letošním roce zařazen do hodnocení FIA Evropského poháru – Central, Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR i Mistrovství ČR v rally historických automobilů s přehlídkou Rally legend. Na sedmi připravenými trasami rychlostních zkoušek budou všichni dbát především na bezpečnost všech účastníků rallye, zejména diváků. Jak ukázal průběh soutěže MMČR na Valašsku, mnoho z nich opět potřebuje zásady bezpečného chování kolem tratí rychlostních zkoušek důkladně připomenout.

Jubilejní ročník vychází z osvědčeného scénáře let minulých a čerpá z tras známých z posledních ročníků. Samozřejmě k drobným změnám jak v programu i na tratích rychlostních zkoušek dojde, aby se celý harmonogram stal divácky atraktivnějším.

Centrem rallye bude opět historické město Český Krumlov, pyšnící se příslušnosti k seznamu světového dědictví UNESCO. Tady bude umístěna startovní a cílová rampa a proběhne zde také slavnostní vyhlášení vítězů po dojezdu v sobotu večer s jednoznačně nejlepší atmosférou u nás. Jediné servisní parkoviště na českobudějovickém výstavišti se v letošním roce rozroste o vzdálenou servisní zónu v Lipně nad Vltavou, ta oddělí poslední dvě zkoušky celé rallye. Z toho je patrné, že českokrumlovská rallye získává v regionu Lipenska další významné centrum, spojující rallye s mnohými dalšími aktivitami v této lokalitě. Sledujte oficiální webové stránky soutěže www.rallyekrumlov.cz, kde se postupně dozvíte další podrobnosti o připravované 40. Rallye Český Krumlov 2012.

Luboš Šalát, 40. Rallye Český Krumlov 2012

Komentářů celkem: 2
4. 4. 2012 22:131
0 0
No,už se moc těšim.Krumlov rallye je opravdu každý rok super rally a vždy se naše parta ráda vraci na tento podník..))smajlík Tak doufám,že počasí bude letos lepší než v lonismajlík
5. 4. 2012 07:272
0 0
S tou nejlepší atmosférou u nás bych to zase tak nepřeháněl... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!