5. 4. 2012 17:00 − 3172× − 3

Seznam přihlášených rally Lužické hory se začíná plnit

Přestože do uzávěrky přihlášek zbývá ještě dost času, na sekretariátu soutěže již registrují více jak třicet přihlášených dvojic.

Přestože do uzávěrky přihlášek 15. ročníku Thermica rally Lužické hory zbývá ještě dost času, na sekretariátu soutěže již registrují více jak třicet přihlášených dvojic z několika zemí. A jsou mezi nimi i zajímavá jména – loňská vítězná dvojice Kahle – Doërr s vozem Škoda Octavia WRC, Antonín Tlusťák s vozem Mitsubishi WRC, předloňský vítěz Jan Sýkora nebo dvojnásobný celkový vítěz Lužického poháru Jiří Tošovský, který tuto soutěž považuje za svoji „domácí“.


Historická cedule na auta – Rallye Lužických hor 1985

Rozhodnuto je také o předjezdcích, kde by se měli představit bratři Pelechovi, dále posádka jednoho z partnerů soutěže Energo Kubát, která pojede se závodním vozem Škoda Pick Up s „rodokmenem“ posádky Zimmermann – Zalabák a s jednou nulou vyrazí jako poslední před soutěžními posádkami zkušený Vladimír Malina ze Škoda Rally Clubu.

Na pravidelných informativních schůzích organizačního výboru se stále řeší otázka bezpečnosti, například výrazně posílené a zdvojené spojení na úsecích rychlostních zkoušek, zejména pak na RZ Bílý Kostel, která bude jak pro posádky, tak i pro pořadatele nesmírně náročná.

Novinkou doprovodného programu bude přítomnost vrtulníku, který bude vozit zájemce nad rychlostními zkouškami. Předběžná stanoviště jsou: u servisního areálu v Hrádku nad Nisou, v Kunraticích na fotbalovém stadionu a na louce před Agro podnikem, na fotbalovém stadionu ve Václavicích a Krásném Lese. Dalším zpestřením doprovodného programu bude tradiční vystoupení mažoretek a přítomnost finalistek soutěže Miss Liberec na startu rally.


Představí tento krásný vůz Olaf Dobberkau také v Hrádku nad Nisou?

Podle slov vedoucího trati Kamila Krečmana není žádný úsek rychlostní zkoušky shodný s loňským. Dva úseky jsou z velké části nové, další se jede v protisměru a na čtvrtém úseku jsou drobné změny. Jan Krečman ml. dodává, že je připraven ke schválení důležitý dokument každé soutěže – bezpečnostní plán. Velká pozornost pořadatelů bude věnována seznamovacím jízdám. Vedle kontroly počtů průjezdů bude měřena ve spolupráci s Policií ČR a městskou policií rychlost ve vybraných místech. Důsledně bude také kontrolována jízda po rychlostních zkouškách v nočních hodinách, zejména v noci před samotnou soutěží. Za porušení hrozí posádkám přísný postih dle řádů. Ředitelství Thermica rally Lužické hory zároveň doufá, že posádky budou respektovat znění řádů a zvláštních, případně prováděcích ustanovení soutěže.

Komentářů celkem: 3
5. 4. 2012 17:14
0 0
To křídlo je na soutěžní auto teda brutální. Ale rád bych ho viděl naživo.smajlík
5. 4. 2012 17:52
0 0
Zcela aktuální informace - dneska se přihlásil Olaf Dobberkau.
6. 4. 2012 13:06
0 0
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!