Rally Corredor Turistico del Gran Corrientes – komentář

Po měsíční pauze pokračoval argentinský šampionát, ve kterém letos obhajuje další ze svých mnoha titulů F. Villagra.

Po měsíční pauze pokračoval svým druhým podnikem argentinský šampionát, ve kterém letos obhajuje další ze svých mnoha titulů Federico Villagra. Za volantem Fordu Fiesta Kinetic se mu v úvodní soutěži vůbec nedařilo a po vlastní chybě musel odstoupit. Rally Pagos del Tuyu byla vůbec ke speciálům hlavní argentinské kategorie Maxi Rally hodně drsná, celou náročnou tratí se do cíle propracovalo pouze pět speciálů ze sedmnácti. Z vítězství se nakonec radoval Claudio Menzi pilotující nový Ford Palio.

Úvodní etapou druhého podniku sezóny projel pilot Fiatu ve stejném čase jako Diego Dominguez. Ten vstoupil do sezóny skvělým druhým místem a tuto formu hodlal s Kiou Rio potvrdit i tentokrát. Do bojů o pozice na bedně se ovšem v sobotní části nezapojil a i v neděli se soustředil hlavně na poražení nejbližšího soupeře Menziho. Této dvojici chtěl pořádně zatopit i Juan Gil de Marchi s Chevroletem Agile, ale zkoušku po zkoušce zaostával a musel se smířit s šestou příčkou.

Zmiňovaný interní duel vyzníval v první půlce druhého dne lépe pro Menziho. Dominguez si ale schovával své trumfy až do úplného závěru, v předposlední zkoušce předehnal jezdce Fiatu a souboj tedy rozhodnul ve svůj prospěch. Jelikož Nicolas Diaz na RZ 9 poškodil řízení svého Fordu Fiesta, Dominguez se v cíli radoval ze čtvrtého místa. Nejlepší vstup do soutěže zaznamenal Miguel Baldoni pilotující VW Gol Trend. Záhy se do čela vyhoupl Gabriel Pozzo s Fiatem Palio. Moc dlouho tam ovšem nevydržel, na RZ 4 se přetočil a do cíle první etapy nakonec dorazil s odstupem 14,2 sekundy jako třetí.

Pro etapový triumf si mezitím dojel Baldoni, který měl kromě Pozza v zádech ještě jednoho hodně silného soupeře. Byl jím Villagra, který na konci dne zaostával jen o 1,1 vteřiny. V první zkoušce druhé etapy pilot Fiesty trochu zaostal a jeho odstup vzrostl na 4,4 sekundy. Pak ovšem El Coyote zatroubil k útoku a v půlce dne už byl první. Nicméně Baldoni se nechtěl jen tak vzdát a hned záhy se dokázal vrátit zpět. Dramatický duel tedy nekončil a před závěrečnou zkouškou byl rozdíl mezi dvěma nejrychlejšími minimální 3 desetiny. Finiš zajímavé soutěže zvládl lépe zkušený borec za volantem Fordu a po nepovedeném vstupu do sezóny si připsal moc důležité vítězství. Každopádně do vedení šampionátu se vyhoupnul stříbrný muž z Corrientes Baldoni.

Pořadí v cíli Rally Pagos del Tuyu
1. Federico Villagra/Diego Curletto (RA) Ford Fiesta Kinetic 1:17.00,7
2. Miguel Baldoni/Gustavo Franchello (RA) Volkswagen Gol Trend +1,9
3. Gabriel Pozzo/Daniel Stillo (RA) Fiat Palio +21,7
4. Diego Dominguez/Edgaro Galindo (PY/RA) Kia Rio +48,6
5. Claudio Menzi/Diego Cagnotti (RA) Fiat Palio +50,1
6. Juan Gil de Marchi/Mauro Albornoz (RA) Chevrolet Agile +1.13,6
7. Alejandro Cancio/Santiago Garcia (RA) Peugeot 207 +1.41,8
8. Juan Carlos Alonso/Pablo Monasterolo (RA) Mitsubishi Lancer Evo X +3.39,0
9. Diego Pereyra/Julio Herrero (RA) Subaru Impreza WRX STI +3.42,6
10. Didier Arias/Hector Nunes (PY) Kia Rio +4.35,6

Stav šampionátu: 1. Baldoni 65, 2. Menzi 63, 3. Dominguez 55, 4. Villagra 50, 5. Pozzo 29, 6. Gil de Marchi 19, A. Marchetto 19

Výsledky tohoto podniku naleznete rovněž na ewrc-results.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!