6. 4. 2012 15:19 − 2501× − 0

Jubilejní Kopná se hlásí o slovo

Nezadržitelně se přiblížil termín třetího podniku osmidílného seriálu Ecosun Mistrovství České republiky ve sprintrally 2012.

Nezadržitelně se přiblížil termín třetího podniku osmidílného seriálu ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally 2012, kterým bude jubilejní dvacátý ročník IMPROMAT Rallysprint Kopná. Nejoblíbenější domácí rallysprintový podnik se uskuteční v termínu 11. – 12. května s centrem opět ve Slušovicích u dostihové dráhy. Agilní pořadatelé z Rallysprintu Klubu AČR v Podkopné Lhotě pozvali na letošní start jubilejního ročníku všechny dosavadní vítěze z předchozích ročníků.

Motoristická rodina Minaříků z Podkopné Lhoty pořádala úvodní ročník populární Kopné v roce 1992 a tehdy se soutěž jela jako volný podnik na závěr soutěžácké sezony. Zanedlouho se stal pevnou součástí českého šampionátu v jednodenních rally a každoročně se těší velkému zájmu diváků. Jubilejní dvacátý ročník Impromat Rallysprintu Kopná proběhne v sobotu 12. května 2012 a pořadatelé opět připravili soutěž tzv. na pětníku. „Vycházíme z osvědčeného schématu z předchozích let. Centrum soutěže je umístěno opět v rozlehlých prostorách dostihové dráhy ve Slušovicích, kde najdeme ředitelství rally, servisní zónu, technickou i administrativní přejímku. Do itineráře soutěže se vrátila tradiční rychlostní zkouška Májová, která se pojede v opačném směru než při letošní barumce,“ uvedl Josef Minařík, ředitel Impromat Rallysprint Kopná. Celkem trať letošní Kopné měří 191 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 78 km. Vedle Májové se pojedou erzety Kameňák, Kopná a Raková, přičemž letos je vynechán úsek ze Slušovic do Hvozdné. „Soutěžící čeká náročná technická trať, která dokonale prověří jejich schopnosti a připravenost techniky. Náročný úsek Kameňák jedeme v podobě, která se jela před dvěma lety. Start je v části Pod Oklukem v Hutích nad Rusavou, odtud se dostaneme do Vlčkové a poté nahoru po úseku Podhoran až do Držkové. Třetí úsek je klasika v podobě Kopné. Letos bude ztížena tím, že od rozcestí v horní části obce Trnava probíhá rekonstrukce vozovky a komunikace zde vede pouze v jednom jízdním pruhu. Raková se jede letos v protisměru, startujeme ve Vizovicích a cíl je nad benzinkou u Slušovic,“ upřesnil Josef Minařík, který si pochvalu výbornou spolupráci s Městským úřadem ve Slušovicích. Samotný start i cíl rallysprintu je umístěn na náměstí ve městě. První posádka se vydá na trať v 9 hodin dopoledne, v cíli je první vůz očekáván v 16:14 hodin.

Pořadatelé Kopné kontaktovali všechny předchozí vítěze a pozvali je na aktivní účast v letošním jubilejním ročníku. Nicméně řada jezdců už aktivně nezávodí, a tak účast Stanislava Chovance nebo Itala Enrica Bertoneho je málo pravděpodobná. „Uvidíme, kteří vítězové se objeví ve Slušovicích, někteří z nich nám už přislíbili účast. Určitě přijede Roman Kresta, Josef Peták, Jaromír Tarabus a další,“ pověděl ředitel rallysprintu. Vedle rallysprintového šampionátu se soutěž započítává i do K4 Poháru České republiky v rally. Propustnost tratě činí celkem 120 vozů, přihlášku pro soutěžící najdete na webové stránce www.autosport.cz . V nejbližších době bude schválen časový harmonogram a před schválením od Federace automobilového sportu AČR jsou rovněž i zvláštní ustanovení. Další informace najdete v příštích tiskových zprávách.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!