6. 4. 2012 20:38 − 2705× − 0

Martin Semerád se seznamuje s Vrchovinou

Semerád Rally Team čeká další soutěž v České republice. Tentokrát jde o Rally Vrchovina s centrem ve Slavonicích.

Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou se před třemi týdny zúčastnili Valašské Rally, kde patřili k nejrychlejším posádkám v kategorii produkčních vozů. Z Valašska si odváželi poháry za třetí místo v kategorii 3. Teď tuto dvojici, která závodí s osvědčeným Mitsubishi Lancer EVO IX Semerád Rally Teamu, čeká účast na úvodním rallysprintu sezony Timeseal Mistrovství České republiky ve Sprintrally.

Martin Semerád se minulý týden zúčastnil prvních testů nového vozu Lotus Exige R – GT, který proběhl v okolí italského San Rema, ale teď už se plně soustředí na start na Rally Vrchovina. Tato soutěž jedna z dalších českých rally, kde Martin Semerád odstartuje vůbec poprvé. Po seznamovacích jízdách, které se svým spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou dokončili v pátek odpoledne, už ví, že jej čeká klasická česká soutěž, s uskákaným asfaltem vedoucí místy hodně rychlými úseky. „Trať se mi jeví jako hodně podobná tomu, co jsme zažil na Valašské Rally, proto ze začátku nejspíš nechám i stejné nastavení auta, jako na předchozím závodě,“ říká k trati Rally Vrchovina Martin Semerád.

Na celkem sedmi rychlostních zkouškách, z nichž je postavená Rally Vrchovina s centrem v příhraničním městečku Slavonice, bude mít Martin Semerád šanci zabojovat o co nejlepší umístění v kategorii 3, tedy mezi produkčními vozy. „Rádi bychom bojovali se špičkou mezi „velkými enky“ a zejména s Mirkem Jakešem, který tady loni jel skvělý závod. Bude tady ale hodně dalších a hodně rychlých kluků. Jsem taky zvědavý, jaké bude nakonec počasí, protože během dnešního dne dost často pršelo. Během rally by ale měly být spíš přeháňky, proto pravděpodobně vyrazíme ráno na pneumatikách „media“. Rallysprint je velmi krátká soutěž, a v rychlostních zkouškách tady najedeme to, co třeba za jednu sekci rychlostních zkoušek v etapě ve světě. Nedá se tu taktizovat a každá chyba bude velmi znát. Musíme jet od začátku naplno a chybám se pokud možno vyhnout,“ dodává Martin Semerád k plánované strategii na Rally Vrchovina.

Start Rally Vrchovina se odehraje v sobotu 7.4.2012 v 9:30 na náměstí ve Slavonicích a cílem projedou soutěžní vozy po absolvování sedmi rychlostních zkoušek na stejném místě v sobotu pět minut po čtvrté odpoledne. Semerád Rally Team zve k návštěvě Rally Vrchovina.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!