Vítěznou posádkou Rally Vrchovina jsou Kostka s Houštěm

Úvodní podnik letošního národního šampionátu ve sprintrally dovedla až do vítězného konce posádka Tomáš Kostka – Miroslav Houšť.

Úvodní podnik letošního národního šampionátu ve sprintrally dovedla až do vítězného konce posádka Tomáš Kostka – Miroslav Houšť. Na druhé příčce nakonec dojeli Jan Sýkora a Martina Škardová, o pouhou desetinku vteřiny skončili třetí Roman Odložilík a Martin Tureček.

S pohodlným minutovým náskokem nakonec zvítězili v Rally Vrchovina 2012 Tomáš Kostka s Miroslavem Houštěm a vozem Citroën C4 WRC. O druhou příčku připravily Romana Odložilíka ´hodiny´ na předposledním testu, které naopak napomohly ke stříbru bezchybnému Janu Sýkorovi. Velký boj se odehrával také o post nejlepšího produkčního vozu. V něm se v cíli nejvíc radoval Martin Semerád, který finišoval natolik zdatně, že dokonce zajel nejlepší absolutní čas na závěrečném testu. Tam naopak po havárii vyhasly naděje na úspěch jeho velkého soka Miroslava Jakeše, druhý tak v této kategorii skončil další mladý talentovaný jezdec Martin Bujáček. Vítězem kategorie 2WD se stal Josef Peták, kterého ale pořádně proháněl Robert Kořístka. Třetí místo mezi těmito vozy obsadil nejlepší jezdec třídy 6 Martin Vlček. V rámci Poháru ČR v rally byl nejrychlejší Jiří Kašpar před Miloslavem Jirsou a Jiřím Hendrichem. V průběhu rally došlo i k několika haváriím, všechny se ale obešly bez zranění posádek. Do cíle soutěže dojelo 72 vozů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!