Zbyněk Čermák - eWRC.cz
8. 4. 2012 10:02 − 3146× − 2

FiestaCup: Slovakia Ring a Brno – vytrvalostní 8hod závody!

Série okruhových vytrvalostních závodů Fri.tech FiestaCUP 2012 odstartovala v Mostě.

Série okruhových vytrvalostních závodů Fri.tech FiestaCUP 2012 odstartovala v Mostě. Nabízí zřejmě nejlevnější a nejbezpečnější závodění….a také největší počet ostrých závodních kilometrů! A nově také zkrácený závod na Slovakia Ringu a v Brně.

Autodrom Most,nově Slovakia Ring a Automotodrom Brno budou hostit čtyři ještě zbývající podniky vytrvalostních závodů v sezoně 2012. První závod série se uskutečnil v neděli 1.4 2012 na Autodromu Most (výsledky jsou uvedeny níže). Zároveň pro všechny teamy přichází určitá změna v nabídce závodů – nově zařazená akce na Slovakia Ringu a závěrečný závod v Brně totiž budou pouze pro FiestaCUP zkráceny na 8hod – tím se samozřejmě také sníží ceny a závody budou nejen cenově méně náročné, ale také jednodušší i na počet jezdců v teamu.

Fri.tech FiestaCUP 2012 tedy bude obsahovat seriál pěti vytrvalostních okruhových akcí pro teamy. Každý team může být složen z 2-6 jezdců. Jednotlivé závody vytrvalostní série budou bodovány a tři nejlepší teamy na konci sezony obdrží ceny. Kalendář akcí byl rozšířen o akci Slovakia Ring a zároveň byla upravena délka dvou nejdelších závodů. Pro všechny zájemce zde uvádíme cenové podmínky za jednotlivé akce:

Čtvrtek 27.6. 2012 Le Slovakia Ring 8hod – cena 79.800Kč
Středa 22.8. 2012 Le Most 6hod – 59.400Kč
Pondělí 1.10. 2012 COCAINE DRINK 3hod Most – cena 26.880Kč
Sobota 20.10. 2012 Le Brno 8hod – 79.800Kč

Uzávěrka přihlášek pro jednotlivé akce je nejpozději 14dní před konáním akce. Uzávěrka přihlášek pro akci Slovakia Ring je ale již 21.5. 2012 !

Základem všech těchto okruhových akcí je, že se jedná o volné vytrvalostní podniky. Není tedy potřeba vlastnit okruhovou licenci a startovat může každý, komu je více jak 18 let (nebo více než 16let – za specifických podmínek). Druhým aspektem je, že se vždy jedná o teamový vytrvalostní závod – tj.na každé akci musí být v teamu minimálně 2 jezdci (maximum 6 jezdců). A s tím souvisí také samozřejmě povinné střídání v průběhu závodu – pro 3hod nejpozději po 60 minutách, pro delší akce nejpozději po 120 minutách. Výsledky speciálů FiestaCUP jsou vždy hodnoceny ve třídě do 1500ccm (nebo 1600ccm) a také jsou vyhlášeny samostatně. Bodování série Fri.tech FiestaCUP 2012 je 1.místo 20b, 2.místo 17b a dále 15,13, 11, až po 10b za 6.místo. Do celkového pořadí se započítávají všechny výsledky. Pro hodnocení teamu je rozhodující přihláška teamu – s jeho názvem pro sezonu – kde musí být v průběhu sezony vždy minimálně dva stálí jezdci. Další jezdci se pak mohou v průběhu sezóny obměňovat. Je možné, aby jeden jezdec byl i členem dvou různých teamů v rámci FiestaCUP nebo jednoho teamu FiestaCUP a jednoho teamu FordPuma! Pro závody Le Slovakia Ring, LeMost a Le Brno bude k dispozici vždy jen 5 speciálů FiestaCUP. Pro závody COCAINE Drink Most je k dispozici 10 speciálů (5 dopoledne a 5 odpoledne) a každý závod bude hodnocen samostatně (tj.vítěz dopoledního závodu získá 20b do celkového pořadí a vítěz odpoledního závodu získá také 20b do celkového pořadí).

Fri.tech FiestaCUP 2012 na okruzích-podmínky pronájmu:

Jaké jsou podmínky pronájmu? Pro seriál Fiesta CUP platí, že v ceně je již zahrnut pronájem auta, příprava auta před akcí, doprava, kompletní pneu, benzín na celou akci a veškeré náplně do auta, servis (mechanici) v průběhu akce, servisní vozidla a servisní zázemí. V ceně NENÍ zahrnuto pro závody Le Slovakia, Le Most a Le Brno startovné (výše bude určena dle jednání s pořadatelem), vybavení posádky (kombinézy a helmy) a boxy – vždy je řešen jeden box pro dva speciály.

Reklamy posádky: každý team má k dispozici celkem devět samostatných ploch pro svoji reklamu. Rozměry a umístění reklam Vám zašleme na vyžádání.

Ford Puma 1,7Sport

Pokud by někoho zajímaly silnější okruhové speciály než jsou Fiesty, i zde je možnost. Na všechny čtyři výše uvedené akce nabízíme k pronájmu Ford Puma1.7Sport s výkonem 140Ps. Podmínky pronájmu jsou velmi podobné jako u Fiest. Zde je ovšem pronájem možný pouze na celou dobu závodu, tak jak jej vypisuje pořadatel (Slovakia Ring 16hod, Brno 12hod). Cena za jednotlivé akce je 29.400Kč (Most 3hod.závod), 114.000Kč (Le Slovakia ring 16hod), dále 62.400Kč (Le Most-6hod) a 94.800Kč (Le Brno 12hod). Speciál Ford Puma by startoval ve třídě do 2000ccm. Podmínky pronájmu jsou opět „allinclusive“ jako u seriálu FiestaCUP. V případě zájmu o tento speciál Vám zašleme bližší informace.

Výsledky prvního závodu COCAINE Drink 3hod Most 1.4 2012

Celkem šest teamů se postavilo na start prvních závodů vytrvalostní série Fri.Tech FiestaCUP. Doplněny byly dalšími speciály Ford – Fordy Puma a také klasickým veteránem Ford Mustang. K tomu se přiřadily otevřené speciály Caterham a závod mohl odstartovat. Nad Autodromem Most sice panovalo slunečné, ale velmi studené počasí. Zejména dopolední závod tak byl více „klouzací“, protože pneumatikám trvalo déle, než se zahřály. Přesto se závod obešel bez kolize, i když i zde se objevilo několik výletů mimo trať. Vítězem dopoledního závodu se stal s náskokem 3kol AFS Team I složený z Tadeáše Šimečka, Víta Martinovského a Romana Velíska. Celkem zvládli za 2hod45min závodu 69 kol, což je 296 km. Absolutním vítězem tzv.„plechovek“ se stala posádka Fordu Puma Jan Němec-Václav Vacek, která také zvládla 69 kol závodu. O jejich vítězství nad nejrychlejší Fiestou ale rozhodla až cílová rovinka – kde Puma vyhrála o cca 5 metrů !

Odpolední závod odstartoval do již teplejšího počasí – což také přineslo rychlejší časy nejen pro Fiesty, ale i pro ostatní speciály. Smůlu měl hned na začátku AFS Team II, ve složení Viktor Szabo, Tomáš Menčík, jedoucí s Fordem Puma. Na speciálu byl problém s držákem sedačky, který v jednom místě praskl a ztráta z opravy narostla až na 8 kol. Díky výborné stíhací jizdě obou jezdců se podařilo stáhnout ztrátu až na 2 kola na nejrychlejší Fiestu. Nakonec z toho bylo po skoro třech hodinách závodu „jen“ 4. místo se ztrátou 18,8s na třetího. Vítězem závodu FiestaCUP se stal s náskokem 1 kola team www.Emi3.cz ve složení Jakub Emingr a Martin Ondrák, který absolvoval celkem 68 kol.

Celkové výsledky závody započítané do FiestaCUP 2012:

1. AFS Team I – 20b a Www.Emi3.cz -20b
2. ACI Race II -17b a Team Brno I -17b
3. ACI Race I -15b a Team Brno II-15b

Pro další závod série Fri.tech FiestaCUP (Le Slovakia Ring 8hod 27.6 2012) jsou již otevřeny přihlášky. Hlásit se mohou nejen celé teamy, ale také jednotlivci, bez ohledu zda jste již absolvovali první podnik. Na Vaše případné dotazy k těmto okruhovým závodům rádi odpovíme. Dotazy, připomínky nebo rovnou přihlášky – to vše můžete zasílat již nyní na náš mail: artfordsport@email.cz. Další informace k jednotlivým závodům budeme postupně také doplňovat na naše weby www.ARTFordSPORT.com nebo www.FIESTACUP-afs.com.

Komentářů celkem: 2
8. 4. 2012 14:161
0 0
Prosím o edit. Ve druhém odstavci od konce není Pavel Ondrák, ale Martin Ondrák. Díky smajlík
8. 4. 2012 14:252
0 0
Opraveno
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!