Vrchovina splnila očekávání Petáka

Posádka Hroch Rally Teamu Josef Peták a Alena Benešová pokračovala v okolí Slavonic poznáváním nového vozu Renault Clio R3 Maxi.

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová, která startovala o víkendu v rámci úvodního rallypsrintového podniku Rally Vrchovina, pokračovala v okolí Slavonic poznáváním nového vozu Renault Clio R3 Maxi.

Prioritou příbramské posádky je účast ve „velkém“ mistrovství, kde letos patří k pravidelným účastníkům ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Mimo původní plán se ale Hroch Rally Team rozhodl využít úvodní sprintový podnik z důvodu testu na blížící se Rally Šumava. „Potřebujeme najíždět co nejvíce kilometrů, abychom si na Renaulta Clio R3 Maxi zvykli co nejrychleji. K těmto účelům se rallysprint v okolí Slavonic jevil jako nejlepší možnost,“ doplnil k účasti na Vrchovině Josef Peták.

Posádka Clia si před závodem přála sucho. Předpověď počasí ale nevěstila nic dobrého. Naštěstí se počasí na Vrchovině částečně umoudřilo, a tak si příbramský jezdec mohl vůz vyzkoušet jak na suché trati, tak i na mokré. „Přáli jsme si sucho. To se nám také v první sekci splnilo. Ve druhé části soutěže začalo mírně pršet. Poslední rychlostní zkoušky druhé části soutěže jsme tak absolvovali na mokrém povrchu a navíc na slicku. Hodně to klouzalo a museli jsme si dávat pozor na zbytečné chyby. Na závěrečnou rychlostní sekci jsme zvolili intermédie, což se ukázalo jako ideální řešení. První polovina RZty totiž byla na mokru a zbývající na suchém asfaltu,“ podotkl k nevyzpytatelnému počasí jezdec Renaultu.

Josef Peták s Alenou Benešovou se od začátku soutěže usadili na prvním místě mezi všemi dvoukolkami a toto umístnění si udrželi až do cíle soutěže. „Tento závod měl a také posloužil jako další kilometry na rozjetí a sžití se s autem. Clio se díky charakteru zdejších tratí chovalo zcela jinak, než na Valašce. V průběhu soutěže jsem se několikrát potýkal s problémy brzd. Ke konci rychlostní zkoušky začaly vadnout. Na druhou stranu nebyly tyto podmínky na škodu. Opět jsme se v poznávání vozu posunuli o krok dopředu. S výsledkem jako takovým jsem samozřejmě spokojený. Podařilo se nám vyhrát dvoukolky, ale tentokrát to nebylo pro nás tak směrodatné. Vzhledem k letošním plánům nejsme přihlášeni do bodování v rallysprintech, a tak jsme na Vrchovině jeli mimo body. Kdybychom skončili hůře, vůbec by mi to nevadilo. Pro nás bylo nejdůležitější, že jsme Clio dovezli do cíle v pořádku a udělali další krok v poznávání vozu. Daleko větší radost jsem měl z toho, že na některých RZtách jsme zkusili jet rychle a šlo to. Jinak co se týká organizace, tak ta byla oproti Valašce bezproblémová. Jediné, z čeho jsem neměl příliš radost, to byl nevyhovující servisní zóna a neustálé cestování mezi Kunžakem a Slavonicemi,“ zhodnotil průběh a výsledek Peták.

Žluto-modro bílé Clio Hroch Rally Teamu tak dokončilo i druhý letošní závod bez jakéhokoliv technického problému. Dalším závodem dvojice Peták – Benešová bude za čtrnáct dní Rally Šumava, kde se dvojice představí také v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy. „Jelikož se ani na Vrchovině neobjevil žádný technický problém, proběhne před Šumavou klasická kontrola vozu. Za to patří samozřejmě dík všem našich mechanikům, kteří od začátku sezóny odvádějí výbornou práci. Také musím poděkovat partnerům, kteří mi mimo plán umožnili na Vrchovině v rámci testu odstartovat,“ podotkl na závěr vítěz dvoukolek na Vrchovině.

Komentářů celkem: 5
8. 4. 2012 15:131
0 0
No tak jestli při sžívání se s vozem ti tři vyhrávají dvoukolky, tak to nechci (vlastně chci!) vidět potom. Josefovi auto evidentně sedí - sám říkal, že jedině áčko a doufám, že ho uvidíme ještě na některých sprintech. Holt sympatická, skromná posádka, pěkný styl jízdy a pěkné onboardy tak co víc si může fanda přát.
Hodně štěstí!smajlík
8. 4. 2012 15:262
0 0
Gratulace Pepovi i celé posádce,on to vyjezdí.smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
8. 4. 2012 18:313
0 0
nevim jak ostatni sprinty ale na kopne by se mel objevit jinak nevite proc jel honza dohnal s pepikovym peugeotem? vzdyt on mel svuj po romanovy
8. 4. 2012 18:554
0 0
Pepík to s 2WD umí mazácky, včera na Vrchovině krásné průjezdy. Hodně štěstí přeji smajlík smajlík
8. 4. 2012 20:165
0 0
marek-rally - aha, tak to možná vysvětluje, proč jel Dohnal trochu za očekáváním (aspoň za mým).
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!