10. 4. 2012 07:39 − 2762× − 2

Semerád vstoupil do rallysprintů vítězně

Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou odjeli perfektní závod při Rally Vrchovina. V cíli jim patřilo vítězství mezi produkčními vozy.

Víkendová Rally Vrchovina byla první soutěží Timeseal Mistrovství České republiky ve sprintrally. V okolí města Slavonice v jižních Čechách čekalo na soutěžící, mezi kterými byl i Semerád Rally Team, sedm rychlostních zkoušek, rozesetých zejména v okolních lesích. Pro Martina Semeráda to byla první zkušenost s touto rally, a proto k ní měl od začátku velký respekt. Dobře si uvědomoval, že znalost tratě a místních podmínek je nezbytnou součástí úspěchu. „Na startu bylo velmi mnoho rychlých a zkušených posádek i s daleko lepšími vozy, než je ten náš. Těšili jsme se ale, že si dobře zazávodíme, a chtěli jsme bojovat o čelo mezi produkčními vozy ve třídě tři, což se nám od začátku rally dařilo, i když jsem se svým tempem nebyl úplně spokojený. Hlavně první dvě rychlostní zkoušky jsem se dost rozkoukával. Na třetí, nejdelší RZ, se nám pokaždé dařilo zajet dobrý čas. Seděla nám a v loňském roce se v této podobě nejela,“ vysvětluje úvod Rally Vrchovina Martin Semerád, jemuž v Mitsubishi Lancer EVO IX četl rozpis spolujezdec Bohuslav Ceplecha.

Nad lesy Vrchoviny se v průběhu rally vystřídaly snad všechny druhy oblohy, které jarní – aprílové počasí zná. Od slunečních paprsků se přes zataženou oblohu na posádky Rally Vrchovina začaly ve druhé části snášet i dešťové kapky, které trať na některých místech proměnily v docela slušnou klouzačku. Právě takové podmínky ale Martinu Semerádovi seděly. „Během závodu se nám dařilo držet kontakt s velmi dobrým jezdcem, kterým je Mirek Jakeš. Normálně bychom tady na něj neměli, ale v poslední RZ chyboval, a my se tak dostali na první místo. Já jsem o jeho havárii nevěděl, Mirek startoval za námi, a my jsme nastoupili do poslední RZ úplně naplno s tím, že chceme udržet druhé místo před Martinem Bujáčkem. My jsme na poslední rychlostní zkoušku obuli řezané měkké slicky, to nebyla volba na jistotu, ale nám se vyplatila. V cíli jsem vůbec nevěřil tomu, že náš čas bude absolutně nejrychlejším i před wéercéčky,“ komentuje Martin Semerád vyhranou rychlostní zkoušku na Rally Vrchovina, kde s Bohoušem Ceplechou pokořili i mnohem rychlejší a sofistikovanější vozy než bylo jejich Mitsubishi Lancer EVO IX.

Na náměstí ve Slavonicích se pak tedy Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou mohli radovat z vítězství ve skupině 3, tedy mezi produkčními vozy. Celkově jim patřilo čtvrté místo absolutní klasifikace, když na druhé místo ztratili jen 1,2 vteřiny. Tak malé rozdíly byly mezi jezdci na druhém až čtvrtém místě. „Lepší umístění v absolutním pořadí mě teď trochu mrzí, protože ty necelé dvě vteřiny jsou velmi malý rozdíl, ale na trati jsme absolutní pořadí neřešili. Chtěli jsme za sebou udržet Martina Bujáčka a to se povedlo . Během dne se nám vcelku dařila volba pneumatik a neudělali jsme žádnou větší chybu. Z toho mám radost a z výsledkem jsem tak maximálně spokojený. Dovezli jsme auto do cíle bez škrábnutí a to je důležité. Náš tým půjčuje další auto o víkendu na Slovensko a mechanici by tak nestíhali. Rally Vrchovina byla celkově hezkou soutěží, i když se místy jelo opravdu hodně rychle, ale tak to prostě je,“ říká spokojený Martin Semerád, který je po Rally Vrchovina v čele kategorie produkčních vozů a i mezi juniorskými posádkami.

Další rally, kde se Semerád Rally Team postaví na start, bude náročná a dlouhá Rally Šumava, která odstartuje 19.4.2012 v Klatovech.

Komentářů celkem: 2
10. 4. 2012 10:33 Upraveno 10:35
0 0
A tady mi nikdo nedokázal odpovědět,co se dělo na té poslední RZ , vy bambulové smajlík
Takže vážně to bylo v rukách, hmm, tak to smekám. smajlík
11. 4. 2012 20:18
0 0
Stál jsem na poslední RZ a do těď vůbec nechápu jak kolem nás s tím eNkem proletěl smajlík Byl jsem tam všechny průjezdy a tomu Martinovu třetímu se nikdo za celý den ani nepřiblížil.Takové rychlé táhnlé zatáčky přes horizonty,neuvěřitelně tam projel smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!