JTRT má za sebou první sprint sezony

Úvodní rallysprint sezony má za sebou vsetínský JT Říha Group Rally Team, který se na Rally Vrchovina představil se čtyřmi posádkami.

Úvodní rallysprint sezony má za sebou vsetínský JT Říha Group Rally Team, který se na Rally Vrchovina s centrem ve Slavonicích představil se čtyřmi posádkami. Do cíle se pak podařilo dojet třem z nich.

Bohužel, černého Petra si pro tento závod vytáhl Jaromír Tomaštík. Ten se představil se svým tradičním spolujezdcem Jaroslavem Vrečkou a s již tradičním vozem Subaru Impreza WRC. Tentokrát však v modernější specifikaci S12 z roku 2006 s novým designem a tento vůz je novou zbraní pro letošní sezonu ve sprintrally. Dvojice Tomaštík – Vrečka začala dle předpokladů opatrně jedenáctým časem v absolutním pořadí. Na druhém testu ale přišel defekt a v tom třetím začala zlobit převodovka, což znamenalo konec pro vůz se startovním číslem 10 na dveřích. „Opravdu jsme začali velmi opatrně. Před závodem jsem v autě téměř neseděl. Vyzkoušel jsem si jen párkrát se otočit na ruční brzdu na parkovišti. Na druhém testu jsem si vlastní vinou přivodil defekt, když jsem na brzdách přeletěl kanál. Kolo jsme na vložce vyměnili a jeli dál. Na trojce nám ale odešla šestka, bez které jet prakticky nešlo. Pravděpodobně vylítaly zuby. Abychom nenadělali ještě větší paseku v převodovce, rozhodli jsme se odstoupit ze soutěže. Stejně po defektu o nic nešlo. Příště se snad bude dařit víc, tedy pokud stihneme do Lužických Hor převodovku opravit,“ okomentoval průběh soutěže Jaromír Tomaštík.

Nejrychlejším vozem v cíli Vrchoviny byl tedy nakonec Peugeot 206 Kit Car Martina Vlčka, po jehož boku startoval Richard Lasevič. Dravý Vlček vyhrál po právu třídu 6, mezi dvoukolkami dojel třetí a v absolutním pořadí se prokousal se slabším vozem až na 21. místo. „Všechno bylo perfektní. Tým fungoval, auto i přes malé drobnosti také, takže odjíždím ze závodu spokojen a před další soutěží velmi optimisticky naladěn,“ zhodnotil Rally Vrchovina Martin Vlček.

Týmové Mistubishi Lancer Evo IX tentokrát osedlal Zdeněk Pokorný, jemuž noty četla Klára Šillerová. Tato smíšená dvojice zakončila pouť jihočeskou soutěží na dvaatřicátém místě absolutně a patnáctém ve třídě 3. „Svezl jsem se krásně a pomalu si začínám zvykat na auto se třemi diamanty ve znaku. Věřím, že se nám bude dařit ještě lépe, ale ještě si budeme muset počkat vzhledem k mému věku a zkušenostem, než se posuneme v pořadí do 20. místa absolutně,“ řekl po soutěži Zdeněk Pokorný.

První letošní ostrý start má za sebou i Dívčí Rally Team JTRT. V něm se představily Olga Lounová s Markétou Filákovou a k dispozici měli nově odesignovaný Renault Clio Sport. Holky dojely zdárně až do cíle a mezi dámskými posádkami nakonec skončily druhé. „Se závodem jsem spokojená a jsem ráda, že jsme nakonec skončily druhé, což jsem nečekala. Byl to náš první skutečný závod a díky aprílovému počasí jsem si vyzkoušela i těžké podmínky. Už teď se těším na další,“ uzavírá Olga Lounová.

Dalším startem JT Říha Group Rally Teamu bude Rally Šumava, kde se představí pouze Tomáš Růžička se Subaru Impreza WRX STi N14. Hojnější účast „jétéčka“ opak dá očekávat na dalším sprintu v Lužických Horách na konci dubna.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!