11. 4. 2012 21:14 − 2736× − 2

Kristian Sohlberg vstupuje s Fiestou S2000 do IRC

Kristian Sohlberg se domluvil s týmem PS Engineering na dvou soutěžích Intercontinental Rallye Challenge s Fordem Fiesta S2000.

Kristian Sohlberg se domluvil s týmem PS Engineering na dvou soutěžích Intercontinental Rallye Challenge s Fordem Fiesta S2000. Se svým spolujezdcem Peterem Flythstörmem se objeví v San Marinu a v Rumunsku. Účastník 30 soutěží světového šampionátu v posledních letech se starty v automobilových soutěžích jen paběrkuje. V roce 2004 si z 5 startů s Mitsubishi Lancer WRC připsal 5 startů a zároveň i 5 nedojetí, převážně vinou techniky. O dva roky později si čtyřiatřicetiletý Fin připsal své nejlepší umístění v MS – 6. příčku na Rally Sardinia se Subaru Impreza WRC.


Rally Sardinia 2006

"Je to pro mě velká šance. A to jen díky podpoře mých sponzorů a Petter Solberg Engineering. Doufám, že je to začátek dlouhodobější kooperace, těším se na spolupráci s profesionálním týmem a doufám ve více startů v budoucnu," řekl Kristian Sohlberg. "Měl jsem minulý týden možnost otestovat Ford Fiesta a v autě jsem se cítil opravdu dobře," prozradil ještě druhý jezdce PS Engineering v IRC. Tím prvním je Patrik Flodin, který má v plánu 7 akcí počínaje Tour de Corse.


Cyprus Rally 2004

Jak vidí přijetí Sohlberga pod svá křídla Petter Solberg, současné eso Fordu ve světovém šampionátu? "Kristian je talentovaný a také zkušený jezdec, takže jsme velmi rádi, že jsme schopni jej podpořit v jeho návratu do rally. V tuto chvíli jsme se dohodli na dvou akcích v seriálu IRC, ale doufáme, že jich bude víc."

Komentářů celkem: 2
11. 4. 2012 21:371
0 0
on si jezdí u Fordu a má ještě svůj soukromej tým....dobrá práce smajlík
Fox
12. 4. 2012 00:292
0 0
No "on si jezdí u Fordu" zejména díky tomu, že se svým soukromým týmem dokázal udělat v MS docela dobré výsledky.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!