12. 4. 2012 21:53 − 2781× − 0

Suverénní triumf Martina Rady na úvodním sprintu sezony

Krátce po smolném startu na Valašské rally si jezdec Agrotec Autoklubu Martin Rada přijel spravit chuť na Rally Vrchovinu, úvodní podnik seriálu sprintrally.

Krátce po smolném startu na Valašské rally si jezdec AGROTEC Autoklubu Martin Rada přijel spravit chuť na Rally Vrchovinu, úvodní podnik seriálu sprintrally.

Na sedadle spolujezdce se ale neobjevil Jaroslav Jugas, ale stejně jako na Mikulášské rally ve Slušovicích v závěru loňského roku jeho dcera Karolína. Ani tato skutečnost ale nezabránila posádce Alfy Romeo 147 v ataku nejpřednějších příček třídy 8. V ní se sešlo nadprůměrných deset posádek, navíc konkurence ve Slavonicích nebyla vůbec špatná. Hlavními soupeři Martina Rady měli být Martin Kouřil a Oldřich Hrubý s renaulty. Kouřil také zajel v prvním testu nejrychlejší čas, o desetinu sekundy před Radou s Jugasovou. Další vzájemnou bitvu ale překazila prasklá poloosa jeho clia, čímž začala spanilá jízda alfy za přesvědčivým prvenstvím. Ve zbylých šesti zkouškách vždy zvítězila, což v cíli znamenalo 1,5 minutový náskok před nejbližším pronásledovatelem.

„Tratě ve Slavonicích jsou velmi rychlé a mají docela zrádné horizonty, ale docela nám zkoušky sedly. Celou soutěž jsme absolvovali v naprosté pohodě. Vrchovina nabídla krásné svezení před Velikonocemi. Na to, že to byl teprve druhý společný závod, spolupráce s Karolínou šlapala na výbornou a myslím, že se opět naučila spoustu nových věcí. A to hlavně bylo účelem této účasti. Vítězství bylo taková třešnička na dortu a odměna Karolíně za dobrou práci. Navíc v konkurenci třídy, kterou jsem dlouho nezažil. O to více nás vítězství těšilo. Průběh soutěže z hlediska organizace byl bez problémů. Pouze jako nešťastný jsem vnímal prostor servisu, kdy se do tankovací zóny chodilo 1,5 km pěšky, autem to bylo s objezdem kilometrů ještě více. Ale to byla moje jediná výtka na jinak zdařilém sprintu,“ komentoval start Martin Rada.

Alfa Romeo hustopečského Agrotec Autoklubu se protlačila až na šestou příčku klasifikace dvoukolek, což byl určitě parádní kousek této dvojice.

„Dalším startem týmu bude příští víkend Rally Šumava, samozřejmě opět s Jardou Jugasem. MMČR je pro nás letos prioritou. S Karolínou pojedeme jen vybrané sprinty, hlavně na Moravě. Uvažujeme o Kopné, Jeseníkách a Vsetíně,“ doplnil hustopečský jezdec.

Více informací k AGROTEC Autoklubu v AČR a AGROTEC rally Hustopeče k soutěži hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně na AGROTEC RALLY Hustopeče v sociální síti facebook.com.

AGROTEC Autoklub, tiskový servis

foto:František Dušek

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!