Ondřej Plšek - eWRC.cz
15. 4. 2012 22:03 − 3455× − 1

Co je s Ponďou ???

Lukáš Pondělíček v loňni závodil s Citroënem C2 S1600. Pak odjel Jänner s Fabií R2, pak ale ze startovních listin domácích rally zmizel. Co se stalo?

Lukáš Pondělíček v loňském roce závodil s vozem Citroën C2 S1600, který ale jak víme koncem roku změnil majitel. Lukáš se pak prezentoval s novou Škodou Fabia R2, když se stal jedním z prvních majitelů a předpokládaných účastníků Škoda Fabia R2 Cupu. Se Škodovkou se objevil i na Jänner Rally, kde se protrápil až do konce soutěže. Pak ale ze startovních listin domácích rally zmizel. Co se stalo?

Lukáši, proč si nejel na Valašce, přihlášen jsi přece byl.

Důvod je velmi jednoduchý, na snowboardu jsem si obnovil zranění ramene a lopatky z havárie na Rallye Krumlov 2010. Myslel jsem, že vynechám jen Valašku, ale je to trochu horší než jsem čekal. Doktoři mi prostě nedoporučili závodit. Tak se raději dám pořádně dohromady.

Takže tě na ani Šumavě neuvidíme?

Určitě ne, vypadá to opravdu na dýl. Fakt mě to štve, ale neudělám s tím nic.

S Fábií jsi tedy odjel jen jeden závod, kterým byla rakouská Jänner Rally. Jaký byl ten závod?

Jänner se mi líbí, tratě jsou super, mám rád sníh. Do českého mistráku ale tahle soutěž nepatří. Pro naše kluky je to zbytečně finančně náročná rally a ani já s S1600 bych ji nejel. Kupovat podvozek jen na jednu rally je nesmysl. Já jsem ale před koncem roku koupil Fabii a následně dostal příležitost si zapůjčit podvozek na tuhle rally. Organizačně a tratěmi je to pěkná rally, Fabie fungovala podvozkově dobře, ale občas nám nechtěla v rychlostní zkoušce nastartovat a upadl nám výfuk.

Prý je tvoje Fabie R2 na prodej? Co je na tom pravdy?

Ano, po zralé úvaze jsem zkusil dát inzerát. Je na prodej se všemi výhodami Fabia Cupu včetně splátkového prodeje. Moc jsme si s Fabií R2 nesedli, stýská se mi po S1600. Momentálně, když nemůžu závodit, mě napadlo Fabii pronajímat nejen do Cupu, ale i na všechny ostatní závody. Po Jänneru jsem Fabii celou rozebral a sestavil tak trochu po svém. Zaměřil jsem se hlavně na výfuk, elektroniku a celkové dílenské zpracování. Nyní je auto ve velice dobré kondici s nabržděným motorem, vlastním programem v ECU a spoustou vylepšení oproti původní verzi. Na podvozku jsem spolupracoval s Honzou Černým, jemuž moc mu děkuji za jeho profesionální přístup a pomoc.

Máme k pronájmu i mojí bývalou C2R2 MAX . Láďa Belinger si ji ode mne koupil, ujel dva sprinty a zjistil, že nemá na závody kvůli práci čas. Oba si myslíme, že je škoda aby stála v garáži. Tak uvidíme jestli se najde nějaký zájemce…

Co na to tvůj spolujezdec Jirka Stross? Jak se mu líbilo svezení ve WRC?

No Jirka tyhle moje koníčky jako je Free Ride a Surf moc nemusí. Mi říkal, že se jednou zrakvím… A měl pravdu…:) Naštěstí se sveze alespoň s Mirkem Plíhalem. Samozřejmě si myslím, že nebude problém se sním dohodnout na navigování v našich "er-dvojkách". O WRCu jsme se ještě nebavili, ale vím, že se moc těšil.

Co tvoje bývalá C2 S1600?

Teď už je z ní čistokrevná rallycrossová bestie. Má karbonové dveře, kapoty, lampy a hlavně o sto kilo míň. S novým majitelem Wernerem Panhaserem jsme neustále ve styku, dělám mu technickou podporu. Minulý týden proběhl první test a jelo to fakt hodně dobře. V termínu Šumavy jedeme s Wernerem na první závody, tak doufám, že vše bude v pořádku.

Co říkáš na úspěchy tvého bývalého mitfáru Pavla Dreslera ve Škodovce?

No všechno důležité se naučil u mě a teď to pomalu předává Honzovi …. HaHaHa dělám si anál. Samozřejmě mu to přeju, jsem rád, že můžu říct, že mě taky navigoval. Sleduji ho a moc mu s Markétou fandíme. Jediné co mu nezávidím je, že o seznamovací jízdy si prostě nemůže zajet do "Mekáče"…

Všiml jsem si, že ti nefungují stránky, něco připravuješ?

Jednoduché, nefungují, protože je předěláváme. Můžete se těšit na galerii aut a motorek, kterých se dotkla moje ruka. Nebo seriál o stavbě veterána na zakázku.

Chcete si Škodu Fabia R2 ve špičkové kondici, či Citroën C2 R2 MAX za rozumnou cenu s profesionálním přístupem pronajmout právě vy? Pak pište Ponďovi na ponda@ponda.cz


Citroën C2 R2 MAX k pronájmu


Škoda Fabia R2 Lukáše Pondělíčka k pronájmu

Komentářů celkem: 1
15. 4. 2012 22:19
0 0
tak určitě smajlík Ponďo, začni už s něčim zase jezdit,kurňa smajlík)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!