Adell Mogul racing team pokračuje v českém tažení

V návaznosti na druhé místo při Valašské rally míří dvojice Roman Kresta s Petrem Grossem do Klatov.

V návaznosti na druhé místo při Valašské rally míří dvojice Roman Kresta s Petrem Grossem do Klatov. Na startu Rally Šumava Klatovy bude mít jejich speciál Škoda Fabia Super 2000 v designu ADELL MOGUL racing teamu startovní číslo 3.

Myšlenky na loňský ročník klatovské soutěže jsou stále spojeny s tragickou havárií olomouckého jezdce Jiřího Skoupila. Všichni členové ADELL MOGUL racing teamu samozřejmě na zkušeného jezdce vzpomenou, stejně jako pořadatelé, kteří kromě tradiční třináctky letos vynechají i startovní číslo 22, které měl loni na svém citroënu právě hanácký rodák. Navíc posádka úřadujících šampionů věří, že se letošní ročník soutěže obejde bez podobné smolné události.

Stejně jako na Jänner rally a Valašce nechybí na startu první dva jezdci průběžné klasifikace šampionátu Jan Kopecký a Václav Pech. Ti budou při neúčasti Pavla Valouška hlavními konkurenty Romana Kresty v boji o nejpřednější umístění. V Klatovech samozřejmě nebude chybět ani druhá fabia z dílen Kresta Racingu s Jaromírem Tarabusem za volantem. Celkem je na klatovskou soutěž přihlášeno osm vozů nejrychlejší třídy 2.

„Konkurence zůstává nesmírně silná a boj o nejpřednější pozice slibuje vyrovnanou bitvu. Alespoň tomu věřím, i když je mi jasné, že Honza Kopecký s továrním zázemím bude opět nesmírně rychlý a pro Vaška Pecha je západočeská Šumava zase domácím závodem. Samozřejmě uděláme maximum pro co nejlepší výsledek a maximální bodový zisk ze šumavských tratí,“ doufá jezdec ADELL MOGUL racing teamu Roman Kresta.

„Na soutěž jsme se připravovali standardně, minulý týden proběhl funkční test vozu, kde jsme trochu doladili i podvozek. Celkově jsme najezdili kolem dvaceti ostrých kilometrů,“ popisuje luhačovický jezdec.

„Letošní Šumava je klasika, s koncepcí rychlostních zkoušek posledních let. První den bude spíše na rozjetí a myslím si, že se bude rozhodovat až na Vimpersku, kde do hry určitě vstoupí i nevyzpytatelné dubnové počasí. Trochu mám obavy, co při horším počasí udělá s erzetami pole historiků jedoucích před námi,“ obává se navigátor Petr Gross.

Rallye Šumava Klatovy odstartuje v pátek 20. dubna 2012 v 17.30 hod. z náměstí Míru v Klatovech. Posádky zahájí soutěž populárním Čínovským okruhem, posléze se utkají o sekundy na dalších šesti zkouškách, na třech úsecích. V sobotu 21. dubna se soutěž přesune na Vimpersko, kde je v harmonogramu osm testů na čtyřech vložkách. Trať Rallye Šumava Mogul měří 570,66 km, porce patnácti měřených úseků čítá 175,68 km.

Foto: Josef Petrů

Komentářů celkem: 10
17. 4. 2012 16:211
0 0
jenom detail : mogul uz neni v nazvu rally, protoze mogul omezil finance pro sport ;)
17. 4. 2012 19:322
0 0
Držím palce Romanesmajlíksmajlík
17. 4. 2012 20:133 Upraveno 20:14
0 0
Držíme pěstě, ať vydrží technika a v pořádku dojedete smajlíksmajlík
17. 4. 2012 20:474
0 0
Těším se na jeho výkon...loni na Bohemce, co sem ho viděl naposled jel nádherně, snad teď technika vydrží....smajlík
18. 4. 2012 06:575
0 0
Rozhodně ještě nevzdal boj o titul!Kdysi při návratu do českýho mistráku Petr Gros prohlásil: je už na čase,aby někdo Vencu pojezdil.Myslím,že teď přichází ten pravý čas,aby to samé udělali Kopejdovi,ale bude to těžké!
18. 4. 2012 14:546
0 0
SKODA-nejdeo o to pojezdit Kopejdu,to by nebyl zase tak velký problém,na toho Roman jistě má,ale stoprocentně nemá na jeho tovární fabii!!!!
18. 4. 2012 16:037
0 0
Roman, a nejen on, není blbec, který pojede hop nebo trop a pak platit škody na autě. Ať už z důvodu havárky, nebo z přetížení materiálu. On dobře ví, že nejlepší je tam, kde mu to sedí, zkusit zatáhnout, pozlobit Žanka a když to nevyjde, tak počkat a sbírat body.
Je to pro fandy Romana možná frustrující, ale nic se nedá dělat. Chybovat může i Loeb a na to musí být jejich vyzyvatelé připraveni.
Na Romanovi se mi líbí, že si na nic nehraje a nehledá ztráty v delší převodovce, špinavější trati atd. Přeju mu (celému týmu) právě to štěstíčko, které budou k výhře potřebovat!smajlík
18. 4. 2012 19:578
0 0
TO Sebution:Roman seriozně přiznal,že mezi jeho Fabii a tovární je minimální rozdíl.
Rozdíl je v materiélní oblasti t.z. financích
Jinak samozřejmě vím,že to Roman skusí zatáhnout a on to také udělá.Pokud to nepůjde,tak se zaměří na sbírání bodů.
18. 4. 2012 19:579
0 0
TO Sebution:Roman seriozně přiznal,že mezi jeho Fabii a tovární je minimální rozdíl.
Rozdíl je v materiélní oblasti t.z. financích
Jinak samozřejmě vím,že to Roman skusí zatáhnout a on to také udělá.Pokud to nepůjde,tak se zaměří na sbírání bodů.
18. 4. 2012 20:4710
0 0
Kazdy vedel,a to i Roman, ze Kopecky ma na Fabii na Valassce delsi prevodovku, ktera tam byla vhodna a Honzovi pomahala. Ovsem Roman nikde nefnukal, nestezoval si, ze yb se proti tovarne nedalo jet. Ale je pravdou, ze Honza uz byl v tu sezonu neskutecne rozjety a vyjezdeny, zatimco Roman usedal do auta poprve.. Proste jit po Honzovi by byla sebevrazda. Sumava muze prinest cokoliv. Nejvesti sance Romana vidim ale v Krumlove a na Bohemce, jinde moc ne.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!