Pepa Peták aktuálně ze Šumavy

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová má za sebou úvodní den seznamovacích jízd na Rallye Šumava Klatovy.

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová má za sebou úvodní den seznamovacích jízd na Rallye Šumava Klatovy. Přípravy příbramské dvojice před klatovskou soutěží se pomalu, ale jistě chýlí k finále.

Peták s Benešovou se na start třetího závodu Mediasport MMČR v rally, který je zároveň zařazen do ROPRO Clio R3 Czech Trophy, představí s vozem Renault Clio R3 Maxi. Na Valašce a především při testu na Vrchovině se příbramského jezdce trápily brzdy eRTrojky. V krátké přestávce mezi závody ale mechanici Hroch Rally Teamu nezaháleli a v čele s Petrem Cibulkou se snažili tento problém vyřešit. „Mechanici odvedli výbornou práci. Po Vrchovině proběhla nezbytná kontrola namáhaných částí vozu a kromě toho se zaměřili na problémové brzdy. Věřím, že se nám to podařilo vyřešit. Vše ale ukážou až první ostré kilometry na rychlostních zkouškách. Jsem hlavně zvědavý, jak brzdy budou fungovat na dlouhých RZ,“ vzhlíží optimisticky k blížícímu se závodu Peták.

Jezdce modro-žluto-bílého Clia R3 jsme zastihli ve večerních hodinách po absolvování prvních seznamovacích jízd, a tak jsme se nemohli nezeptat na první dojmy z tratí. „Máme za sebou první den seznamovacích jízd. Příjemně nás zatím organizace Rallye Šumava překvapila. Vše bylo dobře zabezpečeno. Výborně jsou vyznačeny například katovací zóny. Oproti některým jiným soutěžím je na Šumavě hodně pěkných diváckých míst. Přiznám se, že sám si všechny nepamatuji, ale měl jsem dnes večer možnost shlédnout diváckého průvodce v aktuálním vydání magazínu Sport Motor News, který mohu vřele doporučit,“ řekl k trati jezdec Hroch Rally Teamu.

Josef Peták s Alenou Benešovou vyrazí vstříc ostrým kilometrům se startovním číslem 14. V rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy tak příbramská dvojice vystartuje jako vůbec první. „Trochu se obáváme počasí. Víkendová předpověď nevěstí nic dobrého. Podle mého názoru bude hrát počasí klíčovou roli a bude hodně rozhodovat o úspěchu, či neúspěchu na Šumavě. V tomto případě nehraje roli, jestli startujeme jako první, nebo jako poslední v rámci poháru. Na startu nechybí kompletní osazenstvo ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Na souboje s Petrem Bryndou, Lubomírem Minaříkem a dalšími se velmi těšíme. Naším cílem je ale především pořádně vyzkoušet brzdy a i nadále co nejvíce poznat eRTrojku. To ale neznamená, že se nějak budeme flákat. Budeme se snažit jet tak rychle, jak jen to bude možné,“ shrnul vyhlídky Josef Peták.

Závěrem dodejme, že první posádka odstartuje vstříc úvodní, páteční etapě v 17:30 hod.

Komentářů celkem: 2
19. 4. 2012 14:101
0 0
Na nic se předem nevymlouvá a řekne že pojede rychle.Překvapují mě jeho výsledky s tímto autem.
22. 4. 2012 09:252
0 0
Pepa s Alenou mě osobně teda velmi příjemně překvapili. Čekal jsem, že pojedou víc při zdi. Je vidět, že s autem si rozumí a byla to pořádná palba smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!