Rally Tríbeč: Přihlašování spuštěno

Osvědčené schéma bez zásadních úprav. Takto stručně by se daly charakterizovat základní parametry letošního ročníku Rally Tríbeč.

Osvědčené schéma bez zásadních úprav. Takto stručně by se daly charakterizovat základní parametry letošního ročníku Rally Tríbeč, které byly odtajněny v právě zveřejněných zvláštních ustanovení soutěže. Organizační tým letos nevsadil na žádné velké novinky a láká soutěžící do známého prostředí, na známé rychlostní zkoušky a slibuje stejně jako v minulém ročníku přátelskou atmosféru pro všechny zúčastněné.

Se zveřejněním základních regulí závodu pořadatelé zahájili příjem přihlášek, který bude stejně jako v loňském roce probíhat prostřednictvím webu www.prihlaska-sams.sk. Osvědčená elektronická verze formuláře má proces přihlašování usnadnit nejen soutěžícím, ale i organizátorům. Jejím výstupem je totiž prihláška, technická karta a další potřebné sestavy dat pro potřebu ředitelství soutěže. Pro jezdce, kteří se slovenských soutěží neúčastní pravidelně, připomeňme, že každá elektronicky zadaná přihláška musí být (po jejím potvrzení organizátorem a přidělení startovního čísla) vytisknuta a s vlastnoručními podpisy soutěžícího i jednotlivých členů posádky předána pořadateli v listinné podobě.

Uzávěrka přihlášek byla stanovena na 16. května, a tak mají soutěžní týmy na vyřízení všech formalit relativně dostatek času. S přihlašováním přesto není radno otálet. Dvě stanovená pásma výše startovného znamenají, že kdo uhradí vklad s lehkým předstihem (do 13. května), ušetří ze své peněženky 50 Euro (v případě účastníků Slovenského rally poháru se jedná o 20 Euro). Tento fakt se týká všech objemových tříd slovenského šampionátu.

Schéma letošní Rally Tríbeč je postaveno na stejných stavebních kamenech jako loňský ročník. Organizační tým se přiklonil k osvědčené variantě jednodenní soutěže s třemi úseky rychlostních zkoušek, které se pojedou třikrát. Výhodou je, že se stěžejní část tratě dá odtrénovat za jediný den, čímž pořadatelé šetří čas i finance posádek. Výjimku tvoří pouze městská zkouška v Topoľčanech, jejíž obhlídka přijde na řadu ve čtvrtek 24. května v 18:00 hodin v koloně za zaváděcím vozidlem policie.

Jednotlivé „erzety“ zůstaly bez výrazných změn zachovány z loňska (podrobnější informace v některé z následujících tiskových zpráv). Celková délka tratě se vyšplhala na 330 km a součet všech čistě asfaltových rychlostních zkoušek dává hodnotu 86 km.

Zvláštní ustanovení soutěže i další doplňující informace o Rally Tríbeč jsou k dispozici na oficiálních stránkách www.rallytribec.sk, případně na webu www.rallyportal.sk.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!