24. 4. 2012 18:23 − 2750× − 2

K 15. ročníku Rally Lužické hory se přihlásilo 126 posádek

V sobotu 21. dubna ve 24 hodin skončila oficiální uzávěrka přihlášek k 15. ročníku Thermica rally Lužické hory 2012.

V sobotu 21. dubna ve 24 hodin skončila oficiální uzávěrka přihlášek k 15. ročníku Thermica rally Lužické hory 2012. Celkový počet přihlášených se nakonec vyšplhal na 126 posádek ze šesti zemí. Trochu exoticky působí přihláška posádky bratří Lintonů, kteří startují za exotický Barbados. Bude to tedy česká premiéra závodníka Barbadosu v naší republice Jedna posádka startuje za Švýcarsko, další za Ukrajinu, devět za Polsko a nejvíce zahraničních přihlášek je z Německa – celkem dvacet devět.

Statistika přihlášených dále napovídá, že pro hodnocení do Mistrovství České republiky ve sprintrally je přihlášeno sedmdesát devět posádek. Třicet tři dvojic se přihlásilo do boje o body v Deutsche Rally Serie a o jednu méně pak do šestého ročníku Lužického poháru. Celkem sedm jezdců je držitelem priority ASN (Kahle, Odložilík, Tlusťák, Semerád, Jakeš, Dunovský a Bujáček). Sedm posádek je připraveno ke startu s vozem atraktivní kategorie WRC (Kahle, Odložilík, Tlusťák, Kostka, Tomaštík,Trněný, Plíhal), dvě s neméně atraktivními vozy Porsche (Dobberkau, Stölzel) a čtyři vozy S2000 přestaví Dohnal, Dunovský, Navrátil a Macek.

V českých rally se v minulosti představilo hned několik výrazných osobností kulturního života – výtvarník a filmový a divadelní kostymér Theodor Pištěk, kapelník skupiny Nezmaři Pavel Zajíc, herec Pavel Nový, hudebník Daniel Landa a další. Letos se v Hrádku nad Nisou představí zpěvačka Olga Lounová, která má k rally vztah i z jedné z hlavních rolí ve filmu Tacho.

O tom, kdo bude na Hrádecku, Chrastavsku a Frýdlantsku nakonec nejúspěšnější, rozhodne 274 kilometrů tratě, osm nesmírně náročných rychlostních zkoušek o délce 82,7 km a samozřejmě nezbytná dávka štěstí. Popřejme všem posádkám, které se ve čtvrtek a v pátek odprezentují, absolvují v pátek seznamovací jízdy a v sobotu 28. dubna samotnou soutěž, právě to štěstí, které je doprovodí až na cílovou rampu v odpoledních hodinách.

Komentářů celkem: 2
26. 4. 2012 09:001
0 0
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
26. 4. 2012 20:332
0 0
I když je to jen detail,já napočítal 121 posádek,některá st. čísla chybí,tak nevím kde se vzal počet 126.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!