27. 4. 2012 08:41 − 2701× − 0

Soustředění mládeže 2012

Autoklub ČR za podpory FIA Institute uspořádal ve dnech 21. a 22. dubna na okruhu ve Vysokém Mýtě soustředění mladých závodníků v kartingu.

Více než sedmdesát jezdců ve věku od 6 do 12 let se připravovalo na závodní sezonu pod vedením zkušených lektorů. V rámci přípravy probíhala část teoretická (řády, chování na trati, vlajková signalizace, příprava motokáry, atd.) i praktická (fyzická příprava, nácvik startů, tréninkové jízdy).

Vedle dětí program zahrnoval i přednášky pro doprovod, především rodiče. Tyto přednášky se zaměřily na zdravotní aspekty závodění, technické řády a nebo přípravu motokáry. K průběhu soustředění poznamenal Zdeněk Lindr, viceprezident Autoklubu ČR pro karting: "Organizace takového soustředění před zahájením sezony je pro všechny zúčastněné jednoznačným přínosem. Jezdci, kteří nikdy nezávodili, zde získají nezbytné informace ještě před prvním závodem a naučí se orientovat v závodním prostředí. Pro ty zkušenější je to pak velmi dobré zopakování návyků, ale především získání nových informací, které jim v závodní kariéře pomohou. Rodiče získají informace o závodění, ke kterým by běžně neměli přístup, nebo by jejich získání bylo náročné."

Vzhledem k pozitivnímu hodnocení ze strany účastníků předpokládá Autoklub ČR pokračovat v těchto předsezonních přípravách i v příštích letech.

http://www.mediasport.cz/ostatni/reportazni-videa/2887.html

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!