Pirelli Pohár - eWRC.cz
27. 4. 2012 10:47 − 3013× − 1

Hvězda Poháru Pirelli zářila v Itálii ostatní na Šumavě…

Hvězda Poháru Pirelli zářila v Itálii ostatní na Šumavě…uráželi kola. I při Rallye Šumava se rozdělovaly body do Poháru Pirelli.

Při vyslovení názvu Rallye Šumava je už od počátku jasné, že zdejší rychlostní zkoušky se odehrávají v podhůří stejnojmenných hor na západě naší republiky. Úvodní etapa nejstarší české rally se jede na Klatovsku, které je přeci jen o něco níže než Vimpersko, kde se závodí druhý den. Právě v okolí Vimperku ještě týden před konáním Rallye Šumava sněžilo a volba pneumatik tak hrála při zásadní roli. Pirelli bylo připraveno na všechny eventuality, které v měnících se povětrnostních podmínkách šumavské rally mohly nastat.

Rallye Šumava se ale pro účastníky Poháru Pirelli nestala příliš úspěšnou soutěží. Mnohé z nich totiž trápily technické problémy jejich vozů, a nebo na trati těžké soutěže chybovali. Největším favoritem v absolutním pořadí byla posádka Subaru Impreza Sti ve složení Vojtěch Štajf – Marcela Ehlová, kteří ale v průběhu soutěže museli odstoupit, když jejich vůz přišel o pravé zadní kolo. Ani další posádce, využívající dlouhodobě pneumatiky Pirelli se nedařilo. Tuček s Dufkem měli cíl rally už na dosah, ale jejich Mitsubishi také přišlo o kolo. Tentokrát na poslední rychlostní zkoušce. Ani třetí posádce s pneumatikami Pirelli ve třídě 3 nebylo přáno vidět cíl Rallye Šumava. Růžičku s Novákem a s dalším Subaru postihl v průběhu rally problém s turbem jejich vozu.

Ve třídě 6 absentoval talentovaný Jan Černý, který v ten samý termín závodil v Itálii na Rally 1000 Miglia, kde svůj Citroën DS3 R3T s pneumatikami Pirelli dovezl do cíle na skvělém, prvním místě v kategorii dvoukolek. Jeho soupeři se stejným vozem, Egonu Smékalovi, se na Šumavě vůbec nedařilo, když havaroval a skončil s těžce poškozeným vozem v lese. Skvěle si naopak vedla posádka Petr Brynda – Štěpán Palivec, která s Renaultem Cliem R3 na Šumavě zvítězila mezi dvoukolkami a samozřejmě také ve třídě 6. Z této rally si tedy Brynda s Palivcem vezou plný počet bodů do celkové tabulky hodnocení Poháru Pirelli, kde se po dvou odjetých soutěžích dostali do vedení. Brynda s Palivcem zajížděli na pneumatikách Pirelli během celé rally vyrovnané časy a často za sebou nechávali mnohem výkonnější vozy.

Technická závada řízení v poslední rychlostní zkoušce stála za odstoupením Michala Kramla s Marcelem Kramlem, kteří s Renaultem Clio Sport cíl Rallye Šumava také bohužel nespatřili. V nižších třídách tentokrát na Rallye Šumava v rámci Poháru Pirelli nikdo nestartoval, neboť soutěžící, převážně z Moravy, dali přednost kilometrově bližším podnikům automobilových soutěží rally.

Dalším podnikem Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally bude koncem května populární Rallye Český Krumlov, která je známá svým často se měnícím počasím, kde důležitou roli bude hrát správná volba pneumatik. Pohár Pirelli bude opět u toho. Zahálet ale nikdo od Pirelli nebude ani o tomto víkendu, kdy se v okolí Hrádku nad Nisou uskuteční další ročník Thermica Rallye Lužické Hory, kde pokračuje Pohár Pirelli v rallysprintech a o body se zde opět bude bojovat i v rámci Pirelli dívčího poháru.

Možnost přihlásit se do Poháru Pirelli, a bojovat o atraktivní finanční prémii ve výši 50 000,- Kč, trvá stále až do 10.5.2012.

Více informací o Poháru Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 1
27. 4. 2012 11:34
0 0
Je jasné, že Brynda jezdí na závody s palivem-jinak by toho moc nenajelsmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!