BP Ultimate Rallye Lavanttal – komentář

Rakouský šampionát se ke svému třetímu dějství přesunul do oblasti Lavanttal, kde se odehrává jedna z nejhezčích podniků kalendáře.

Rakouský šampionát se ke svému třetímu dějství přesunul do oblasti Lavanttal, kde se každoročně odehrává jedna z nejhezčích podniků kalendáře. Předešlé dvě soutěže naznačily, že se letos nejspíš nebude odehrávat one-man show v podání úřadujícího mistra Beppo Harracha jako vloni. Raimund Bamuschlager pilotující znovu Škodu Fabia Super 2000 mu byl v obou případech rovnocenným soupeřem a v Rebenland si připsal vítězství.

Do třetí soutěže matador rakouské scény nastoupil nejrychlejším časem, ale vedení si dlouho neudržel. Na druhé zkoušce svou Fabii přetočil a rázem se o 16,3 sekundy propadnul na druhou pozici. Harrach po slabším čase v RZ 3 v té následující znovu zaskóroval a jeho náskok už vzrostl až k dvaceti sekundám. Takovým rozdílem skončila úvodní etapa, do té druhé nastoupil dvěma nejrychlejšími časy jezdec Fabie.

Během těchto testů Baumschlager snížil svůj odstup skoro na polovinu. V RZ 7 zajel rychleji Harrach, ale na svého rivala si vyjel minimální náskok. Jelikož se mu ale nepodařilo úplně správně trefit do gum, v osmém testu zaostal za svým soupeřem o rovných deset sekund a hned měl k dobru už jen 1,8 vteřiny. Po dalších dvou zkouškách už došlo ke změně lídra, ovšem rozdíl mezi oběma borci nebyl větší než pět desetin. Pilot Mitsubishi ještě nabral druhý dech, opanoval předposlední zkoušku a do finále šel s náskokem 1,5 sekundy. Atraktivní průběh soutěže nebral konce a k rozuzlení mělo dojít až na posledních kilometrech. A s těmi se lépe popasoval zkušený Baumschlager, což mu vyneslo druhé vítězství v řadě.

Na bronzový stupínek se už v prvním dnu vyhoupnul Stohl s Lancerem na plyn a tento post si úspěšně hlídal až do cíle. Soutěž se kromě rakouského mistrovství odjela i jako slovinská, což ji vyneslo 111 startujících posádek. Z hostujících Slovinců se s tratí nejlépe popral Aleks Humar za volantem Škody Fabia Super 2000, do cíle ovšem dojel s odstupem přes čtyři a půl minuty až jako šestý.

Neoficiální pořadí v cíli:
1. Raimund Baumschlager/Thomas Zeltner (A) Škoda Fabia S2000 1:52.16,3
2. Beppo Harrach/Andreas Schindlbacher (A) Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +4,8
3. Manfred Stohl/Ilka Minor (A) Mitsubishi Lancer Evo IX CNG +3.32,6
4. Mario Saibel/Ursula Mayrhofer (A) Mitsubishi Lancer Evo X R4 +4.18,8
5. Gerwald Gössing/Sigi Schwarz (A) Mitsubishi Lancer Evo VII +4.31,1
6. Aleks Humar/Florjan Rus (SLO) Škoda Fabia S2000 +4.38,7
7. Kris Rosenberger/Tina Monego (A) Volkswagen Polo S2000 +5.26,1
8. Hannes Danzinger/Pia Maria Schirnhofer (A) Volkswagen Scirocco +8.13,4
9. Peter Ebner/Gerald Winter (A) Citroen DS3 R3T +8.25,7
10. Patrick Winter/Jürgen Rausch (A) Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +8.39,3

Stav šampionátu: 1. Baumschlager 56, 2. Harrach 52, 3. Stohl 38, 4. Kopecky 20, 5. Neubauer 18, Schuhmacher 18

Pro detailnější konečné výsledky zavítejte na ewrc-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!