Rally Posázaví odstartuje za měsíc již po patnácté

Tuto sobotu se bude konat v Havlíčkově Brodě a okolí 14. ročník Rallye Posázaví – memoriál Ing. Karla Švece.

Do soutěže zbývá necelý měsíc a vše již finišuje podle plánu. Zázemí celé soutěže bude jako obvykle na letišti v Havlíčkově Brodě. Pro Depo bude možnost využít všech zpevněných pojezdových komunikací na celém letišti.

Prezence začne v pátek 25. 5. od 8:00 a potrvá až do 18:00 hodin. Jak už jsem uvedl vše bude na letišti. Při prezenci budou přítomní i zástupci pojišťovny a tak posádky budou moci na místě uzavřít potřebné pojištění.

Pro novináře je připravena oficiální akreditace v sobotu od 7:00 – 8:00 v místnosti PC centra na letišti. Samotná soutěž bude odstartována zástupcem města Havlíčkova Brodu v 9:00. Cíl soutěže je naplánován na 16:27. Jako obvykle se pojedou tři různé rychlostní zkoušky ve třech sekcích. Jezdce tak tedy čeká 9 měřených testů.

Bude připravena i velká doprovodná akce po oba dny soutěže a to velká výstava nákladních vozů DAF. Tato akce bude spojena i s možností osahat si velké nákladní vozy v tzv předváděcích jízdách. Jednatel firmy DAF uvádí účast až 15 vozů i s přívěsy. Takže bude na co koukat. Samozřejmě větší zájem bude o soutěžní vozy a jejich týmy při práci, ale i doprovodné akce mají svoje kouzlo.

Další novinkou, kterou bych rád uvedl je rozšíření startovního pole o třídu F-CUP (Ford Fiesta) a po jednáních s majitelem panem Galuškou spadá plně tato třída do startovního pole včetně ocenění věnci, poháry. Po jednání došlo i ke snížení minimálního počtu vozů ve třídě a to z původních šesti na pět. Divákům je jistě známo, že pokud se nenaplnila některá třída, byli vozy přeřazeny do vyšší třídy a tím skončili všechny naděje na vítězství. Tímto rozhodnutím vycházíme vstříc všem jezdcům. 

Více informací o soutěž naleznete na www.tvstudiohb.cz

Nashledanou v Havlíčkově Brodě na 15. ročníku rallye Posázaví – memoriálu Ing. Karla Švece.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!