Pirelli Pohár - eWRC.cz
4. 5. 2012 12:21 − 2944× − 1

Pohár Pirelli při Rally Lužické Hory

O Pohár Pirelli se bojovalo i při Thermica Rally Lužické Hory. Nechyběly ani účastnice dívčího Poháru Pirelli.

Thermica Rally Lužické Hory patří mezi divácky nejoblíbenější rallysprinty v České republice. Velmi dobře to bylo vidět o uplynulém víkendu v okolí Hrádku nad Nisou, kde se bojovalo o body ve druhém závodě Timeseal Mistrovství České republiky ve sprintrally. Slunečné počasí přilákalo ke zdejším rychlostním zkouškám tisíce diváků, kteří viděli napínavý sport. V České republice není vůbec běžné, aby velkou část rychlostních zkoušek pokrývala šotolina nejrůznější kvality tak, jako tomu bylo právě na Rally Lužické Hory. I zde hrála velkou roli správná volba pneumatiky, a jako klíčová se ukázala zejména odolnost proti průrazu, která nejednoho z favoritů rally nepříjemně překvapila, či dokonce vyřadila ze hry.

V rámci Poháru Pirelli se při Rally Lužické Hory objevilo celkem šest z deseti posádek, které se rozhodly, že budou v Mistrovství České republiky ve sprintrally používat výhradně pneumatiky Pirelli a přihlásily se bezplatně do vypsaného poháru, kde mohou bojovat o finanční prémii až ve výši 50 000,- Kč. Značka Pirelli je tak jediným dodavatelem závodních pneumatik pro automobilové soutěže rally v České republice, která nějak aktivně podporuje soutěžní posádky v obou šampionátech.

Nejpočetněji zastoupení byli účastníci Poháru Pirelli při Rally Lužické Hory ve třídě 5. Zde opět patřila mezi nejrychlejší posádky s pneumatikami Pirelli dvojice Kaválek – Miko s Hondou Civic TypeR, kteří si odvážejí plný počet bodů do hodnocení poháru a po Rally Lužické Hory se ujímají vedení. Body za druhé místo si z okolí Hrádku nad Nisou odvážejí Jan Petr a Renata Maršálková. Zpěvačka a herečka Olga Lounová s Markétou Filákovou soutěž nedokončily.


Vítězná posádka Poháru Pirelli na Rally Lužické Hory

Tradičně početné zastoupení má značka Pirelli mezi vozy s motorem o obsahu do 2000 ccm ve třídě osm. Zde se z vítězství v rámci Poháru Pirelli mohli radovat dcera a otec Daňhelovi tentokrát s vozem Renault Clio Sport. Oldřich Hrubý s Pavlem Krbcem ani Milan Michalčík s Kamilem Kalíkem cíl soutěže nespatřili.

V Dívčím Poháru Pirelli je situace po Rally Lužické Hory vyrovnaná, neboť vítězstvím v okolí Hrádku nad Nisou se na dosud vedoucí Olgu Lounovou dotáhla Martina Daňhelová. Další přihlášená Pavlína Tydláčková zatím nebodovala.

V celkové tabulce Poháru Pirelli je po Rally Lužické Hory na prvním místě již zmíněná dvojice Aleš Kaválek – Jaroslav Miko. Nic ale není v Poháru Pirelli rozhodnuto a pořadí se může velmi lehce změnit během následujících soutěží ve sprintrally, kdy ta první se uskuteční už za týden v okolí Slušovic pod názvem Rallysprint Kopná.

Možnost přihlásit se do Poháru Pirelli, a bojovat o atraktivní finanční prémii ve výši 50 000,- Kč, trvá stále až do 10.5.2012.

Více informací o Poháru Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 1
4. 5. 2012 14:521
0 0
"....ani Milan Michalík s Kamilem Kalíkem...." Správně má být Milan Michalčík. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!