Ondřej Plšek - eWRC.cz
5. 5. 2012 09:38 − 2615× − 1

IRC se pojede na Sicílii

Místo maďarské Mecsek Rally se do letošního kalendáře IRC dostává Targa Florio-Rally Internazionale Di Sicilia.

Rozhodnutí je definitivní. Maďarská Mecsek Rally z finančních důvodů vypadává z letošního IRC a bude nahrazena italskou Targa Florio. Ta se pojede měsíc po korsické rally a místem jejího konání je středomořský ostrov Sicílie. V seriálu IRC to bude letos již šestá soutěž, která se neuskuteční na evropské pevnině, ale na přilehlých ostrovech.

"Jsme přešťastni, že taková legendární soutěž je součástí letošního kalendáře IRC," řekl Antonello Lodoletti z IRC. "Jsme přesvědčeni, že se bude jednat o jeden z vrcholů letošní sezony." Tato asfaltová soutěž je od roku 1978 součástí italského mistrovství a tak lze počítat s tím, že špička IRC se zde v červnu utká i s nejlepšími jezdci z Apeninského ostrova.

"Být součástí kalendáře IRC a je pro naši rally a naše partnery velmi dobrou příležitostí," konstatoval zařazení do tohoto šampionátu prezident pořádajícího klubu Antonio Marasco. "Budeme profitovat z televizních přenosů a díky jezdcům z italského mistrovství a také z IRC nabídneme napínavou podívanou." Centrum soutěže Campofelice di Roccella se nachází na východ od města Palermo.

Komentářů celkem: 1
5. 5. 2012 20:40
0 0
Targa. !!!!! :DDD
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!