Petr Pančocha - eWRC.cz
13. 10. 2005 00:00 − 2499× − 0

Nicolas Bernardi je připraven na svůj debut

Nová akvizice Peugeotu Nicolas Bernardi se těší na svůj premiérový start v továrním týmu s vozem 307 WRC.

Nová akvizice Peugeotu Nicolas Bernardi se těší na svůj nadcházející debut na francouzské půdě v továrním týmu s vozem specifikace WRC. Bernardi, který během zbývajících tří soutěží letošního šampionátu nahradí Markko Martina za volantem Peugeotu 307 WRC, nepociťuje podle svých slov žádný tlak na svou osobu.


Foto: Bozian Racing

Francouzský jezdec, který v roce 2004 vybojoval druhé místo v šampionátu JWRC, má za sebou několik testů s "třistasedmičkou". Aktuálně vévodí francouzskému mistrovství s vozem Peugeot 206 WRC pod hlavičkou týmu Bozian Racing.

Rád bych sám sobě dokázal, že jsem hoden důvěry, kterou ve mě tým Peugeot vkládá. Lhal bych, kdybych tvrdil, že nemám žádné obavy. Mám sice omezené zkušenosti s vozy kategorie WRC, přesto ale věřím, že budu ve svých snahách úspěšný. Ostatně, o vstup do šampionátu WRC jsem usiloval téměř deset let, takže jsem měl dostatek času připravit se po psychické stránce. Mojí prioritou je vyrovnat se s tlakem, které sebou moje angažmá přináší. Jean-Pierre Nicolas mě uklidnil radou, abych dělal věci tak, jak nejlépe umím. Současně ale na mě neklade příliš velké cíle.

Je jasné, že dříve, než začnete běhat, se musíte naučit chodit. Proto i já potřebuju nějaký čas, abych se krůček po krůčku přibližoval nejvyšším metám. Na Korsice jsem sice nejel od roku 2001, zdejší technické tratě ale znám velmi dobře, protože jsem tuto specifickou soutěž absolvoval v minulosti již třikrát. Moje motivace je obrovská. Musím ji však krotit a neztratit tak pozornost a plné soustředění. Ani já sám si nebudu klást příliš velké cíle. Minimálně do doby než budu zcela spřízněn se svým novým vozem a neuvidím, jak jsem na tom ve srovnání s ostatními jezdci.

Převzato z www.wrc.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!