Zubrův tip na Tour de Corse od Floriana Gonona

Na další soutěž Intercontinental Rallye Challenge nám zaslal svůj tip švýcarský závodník Florian Gonon.

Florian Gonon se po triumfu v domácím šampionátu v roce 2009 začal objevovat i v soutěžích mistrovství světa nebo Intercontinental Rallye Challenge. V loňském ročníku IRC skončil se Subaru Impreza Sti např. v Rally Monte Carlo na 13. pozici a v Tour de Corse na 11. místě. Letos plánuje Gonon se svojí spolujezdkyní Sandrou Arlettaz-Schmidly a Peugeotem 207 S2000 týmu Sainteloc Racing pět závodů. Úvodní podnik švýcarského mistrovství dokončil šestatřicetiletý jezdec s Citroenem DS3 R3T na 4. příčce absolutně.

Švýcarský jezdec na následující asfaltový podnik věří nejvíce Sordovi. A proč? "Je na asfaltu za Loebem nejrychlejší," myslí si Gonon. Na druhé místo tipnul pak obhájce titulu Mikkelsena. "Věří si, na posledních soutěžích byl hodně rychlý," vysvětluje svůj tip Švýcar. Na třetí příčku zařadil vítěz švýcarského šampionátu z roku 2009 Bouffiera s komentářem: "Velice zkušený a rychlý jezdec." Ve zbylé pětici závodníků upřednostnil spíše mládí a seřadil soutěžáky v pořadí: Kopecký, Campana, Basso, Arzeno a Breen.

Zubrův tip na Tour de Corse od Floriana Gonona
1.SORDO Dani
2.MIKKELSEN Andreas
3.BOUFFIER Bryan
4.KOPECKÝ Jan
5.CAMPANA Pierre
6.BASSO Giandomenico
7.ARZENO Mathieu
8.BREEN Craig

KO otázka zní pro Korsiku následovně: Dokáže Daniel Sordo zvítězit alespoň na 5 RZ? Ano nebo Ne? Florian Gonon má jasnou představu a tipuje, že španělská soutěžák se speciálem Mini S2000 vyhraje více než 5 rychlostních zkoušek. Odpověď našeho experta tedy je: ANO.

Tipování končí s první rychlostní zkouškou ve čtvrtek 10. května 2012 ve 14,13 hodin. Připomeňme, že vítěz získá kromě značkového trika UAX v hodnotě 469 Kč i dárkové předměty od Pivovaru Zubr a samolepky eWRC.cz.

Komentářů celkem: 23
9. 5. 2012 21:47
0 0
Jasně že pochopil, ale taky jsem chtěl jemně naznačit to co píšu pořád dokola, že dvojka Pech - Uhel bude bohužel vždycky hendikepována svojí váhou, čím lehčí auto, tím výrazněji smajlík
11. 5. 2012 09:24
0 0
buzekpar: ano, jsem presvedcen, ze Mikklsen muze jet az prejde do WRC a zvykne si na auto, muze jezdit ligu s se Sordem ci Hirvonenem i Loebam, na vsech povrsich ..
11. 5. 2012 12:37
0 0
...ano MŮŽE a časem pravděpodobně BUDE, ale momentálně tomu tak není! Máš ho rád(já taky), ale pokud napíšeš o Danim, že je "nějaký Sordo", tak kdo je Mikkelsen?
Rozumíme si?
A neporovnávej podle Korziky, sám víš, že to není dost dobře možné.
Sám jsem dávno psal, že to bude spíš on kdo má šanci na VW, než Juho a nebude to asi daleko od skutečnosti.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!