10. 5. 2012 01:03 − 2589× − 0

Vlk piloval styl na slonovi

Téměř půl roku, tak dlouho tentokrát trval zimní spánek kladenského Jiřího Vlčka. Nedá se ale říci, že by nějak zahálel

Téměř půl roku, tak dlouho tentokrát trval zimní spánek kladenského Jiřího Vlčka. Nedá se ale říci, že by nějak zahálel, nebo ba dokonce podcenil přípravu. U fanoušků oblíbený Vlk absolvoval přípravu nikoliv na čtyřech kolech, ale na čtyřech nohou. A aby to stálo opravdu za to, vybral si rovnou slona. Jirka tak dal jasně najevo svým soupeřům, jak se s nimi v letošním roce hodlá vypořádat.

Kladenský jezdec se naposledy za volantem závodního vozu představil v loňském roce při Setkání mistrů v Sosnové, kde bavil přihlížející diváky s vozem Škoda Octavia WRC. Od té doby uplynulo několik měsíců, ale po Vlčkovi se Strnadem jako by se slehla zem. „Kdo mě zná, ten ví, že patřím mezi teplomilné živočichy:- ). Letošní zima trvala pořádně dlouho, a tak jsem vylezl teprve v posledních dnech. Když se tak dívám do kalendáře, zjišťuji se šokem, že jsou již oba šampionáty v plném proudu. Nezbývalo mi tak, než se pořádně připravit, abychom dokázali stáhnout náskok svých soupeřů a poprali se ještě o přední umístnění ve třídě. Když by to náhodou nešlo, máme v záloze našeho kamaráda slona, a ten nám určitě pomůže odstranit některého ze soupeřů,“ říká s úsměvem Jirka Vlček.

Na začátku letošní sezóny došlo v týmu V-Group Racing Team k výraznějším změnám. Po několika letech došlo k odloučení Karkulky od Sněhurky. Sněhurku můžete v současné době vídat na tratích rychlostních zkoušek spolu s jmenovcem Martinem Vlčkem, který tento vůz od kladenského týmu odkoupil. Tento jezdec nebude chybět ani na Kopné, a tak lze očekávat skutečně napínavý souboj. „Určitě se budeme snažit zajet co nejlépe. Na druhou stranu jsem od Sosnové v závodním voze neujel ani kilometr. Letošní premiéra nás tak čeká až v okolí Slušovic. Pro nás bude tento závod spíše testem před Rally Český Krumlov. Rádi bychom se zúčastnili zbývajících závodů MMČR v rally. V plánu zatím nemáme pouze Barum Rally, ale pokud se nám do té doby podaří zajet nějaký slušný výsledek, mohu svým příznivcům slíbit, že nebudu chybět ani ve Zlíně. Tento region mám velmi rád. Mají zde krásné technické tratě a navíc krásná děvčata. Stačí se podívat na našeho mlsného Vlka ve znaku a všem hned musí být jasné, že naše posádka se sice snaží závodit po tratích rychlostních zkoušek, ale má také ráda zábavu před, během a po závodech. Vždyť zábava k závodům neodmyslitelně patří. Holky v okolí Slušovic třeste se,“ vzkazuje na Moravu kladenský jezdec.

Pro moravské slečny máme ještě důležité upozornění. Posádka ve složení Jiří Vlček a Radim Strnad s vozem Peugeot 206 Kit Car sjedou ze startovní rampy ve Slušovicích se startovním číslem 39. Takže holky, poznávacím znamením je Karkulka a mlsný Vlk ve znaku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!