10. 5. 2012 21:20 − 2939× − 0

Martin Semerád ve Slovinsku

Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou vyrazili do Slovinska na Saturnus Rally, kde budou spolu s dalšími českými posádkami reprezentovat Českou republiku.

Semerád Rally Team v předchozích letech brázdil Evropu při přesunech na soutěže mistrovství světa, kde Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou a později s Michalem Ernstem poznávali světové tratě a závodění na nejvyšší úrovni. V tomto roce se ale Martin Semerád vrátil zpět do českého šampionátu, kde chce obsadit co nejvíce soutěží jak v mezinárodním mistrovství České republiky v rally, tak v jednodenních sprintrally. Až na výpadek na předchozí Rally Lužické Hory se Martinu Semerádovi s Bohuslavem Ceplechou velmi dařilo v obou šampionátech, kde mezinárodní mistrovství v kategorii produkčních vozů aktuálně vede a v jednodenních soutěžích je momentálně na třetím místě.

Teď se ale Semerád Rally team rozhodl, že opět vyrazí za hranice republiky, a vybral si k tomu Slovinskou Saturnus Rally, která je každoročně častým cílem mnoha českých posádek. Ty zde startují v rámci reprezentace České republiky v Evropském poháru Central. Letos je poprvé mezi nimi i posádka Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha, která sem vyrazila, jak jinak než s osvědčeným Mitsubishi Lancer EVO IX v klasických modrobílých barvách týmu. „Máme za sebou s Bohoušem seznamovací jízdy a jsem rád, že na tak pěkné soutěži můžeme spolu startovat. Trať je hodně technická a většinou na pěkných asfaltech, které se ale dost často liší charakterem a některé hodně kloužou. Před startem jsem se radil s několika závodníky, kteří tady už jeli, a všichni mi potvrdili, že právě tyhle kluzké asfalty jsou největším úskalím soutěže, a že je hodně těžké poznat je už při seznamovačkách. Nejsem si úplně jistý, jestli se nám podařilo si všechna kluzká místa dobře poznačit do rozpisu. Při rychlosti v seznamovacích jízdách je hodně těžké poznat, kde má asfalt jakou adhezi. Situaci by také mohl asi zkomplikovat déšť, který se sem na nás podle předpovědi žene,“ popisuje situaci krátce před startem Rally Saturnus Martin Semerád.

Slovinská soutěž je kromě velmi náročných rychlostních zkoušek, jenž jsou namotány ve zdejších kopcích, známá také poměrně častými šotolinovými úseky. „Já mám šotolinu samozřejmě velmi rád, a na tyhle úseky se hodně těším. Není jich tu prý ale tolik, kolik jich tu bývalo v minulosti,“ komentuje Martin Semerád v Čechách ne tolik častou šotolinu, s níž se musí na Rally Saturnus počítat. Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou ale nejsou jedinými Čechy, kteří na Saturnus Rally startují. Mezi přihlášenými se například objevila jména jako Valoušek, Orsák, Kopáček, či Běhálek.

Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou vyrazí do soutěže se startovním číslem šest na jejich Mitsubishi Lancer EVO IX, které má nově lehce pozměněný design. Rally Saturnus startuje ze Slovinského hlavního města Lublaně v pátek 11. května krátkou, večerní rychlostní zkouškou. Během soboty čeká na účastníky celkem šest rychlostních zkoušek stejně jako ve druhé, nedělní etapě. Cíl rally je naplánován na neděli krátce před půl čtvrtou odpoledne. Sledujte počínání českých posádek na Rally Saturnus na internetu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!