11. 5. 2012 02:31 − 4713× − 20

Kopná se pojede poprvé pod křídly společnosti Autogames

Pouhé hodiny zbývají do startu třetího podniku osmidílného seriálu TIMESEAL Mistrovství České republiky

Pouhé hodiny zbývají do startu třetího podniku osmidílného seriálu TIMESEAL Mistrovství České republiky ve sprintrally 2012. Jubilejní XX. AUTOGAMES Rallysprint Kopná se uskuteční v sobotu 12. května v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty. Pořadatelé tři dny před startem populárního rallysprintu seznámili novináře s aktuálními novinkami na tiskové konferenci ve Slušovicích. Vzhledem k velkému počtu přihlášených soutěžících se mění místo technické přejímky vozidel a kontrola přeskupení po třetí rychlostní zkoušce bude prodloužena o deset minut.

Po sedmileté spolupráci vypověděl dosavadní generální partner smlouvu a organizátoři z Podkopné Lhoty hledali necelý měsíc před startem nového partnera. Štěstí jim přálo, neboť se dohodli na podmínkách spolupráce s firmou Autogames z Uherského Brodu. „Jedná se o skupinu firem, která se zabývá loteriemi a výrobou výherních hracích přístrojů. Na trhu jsme již přes deset let. Jsme stabilní a dynamicky se rozvíjející společností. Rozhodli jsme se podporovat sport a především automobilové soutěže. V minulosti jsme již podporovali některé rallyové jezdce, dále Rallyshow v Uherském Brodě a nyní jsme vstoupili i do rallysprintového šampionátu. Oficiální název letošního jubilejního 20. ročníku je Autogames Rallysprint Kopná. Doufáme, že tato spolupráce bude mít dlouhodobější charakter a prospěje oběma stranám,“ uvedl Robert Juřička, člen představenstva AUTO GAMES, a.s.

Pořadatelé pozvali na letošní jubilejní ročník předchozí vítěze a nejvíce je těší účast českého šampiona. „Pojede trojnásobný vítěz Kopné Roman Kresta, který představí v České republice poprvé vůz Ford Focus WRC 08, dále se objeví na startu z předchozích vítězů Roman Odložilík a Jaromír Tarabus. Pozvaný byl například i Pepa Peták, dále Daniel Běhálek, ale bohužel se kryjeme termínově se slovinskou Saturnus Rally, kde startuje několik českých jezdců jako právě Dan Běhálek, Pavel Valoušek nebo Jarin Orsák,“ řekl Josef Minařík, ředitel Autogames Rallysprint Kopná. Před dvaceti lety zřejmě nikoho v Podkopné Lhotě nenapadlo, že tento spíše rozlučkový závod regionálních jezdců se dostane do pozice velmi oblíbeného sprintu v České republice. Kopná se propracovala mezi vážené rallysprintové podniky české scény. “Když jsme začínali, nepočítali jsme s tím, že pojedeme postupem let nějaký šampionát. Brali jsme akci jako ukončení sezony a možnost představení se pro místní hochy. V okolí se tehdy jela pouze Barum Rally, na které navíc spousta z nich ani nemohla startovat. Vývoj šel neustále dopředu a samozřejmě i zásluhou generálních partnerů jsme se posunuli až do letošního ročníku,“ uvedl Minařík. Na jubilejní ročník Kopné se přihlásily celkem 134 posádky včetně sedmi vozů specifikace WRC a šest speciálů kategorie Super 2000. Tento vysoký počet je na české poměry v současné době nevídaný. Vzhledem k vysokému počtu přihlášených posádek však souvisí změna ohledně místa konání páteční technické přejímky vozidel. „Abychom neucpali auty dostihovku, rozhodli jsme se přesunout přejímku do nedalekého autoservisu Billa Latifa, který je zhruba tři sta metrů od dostihovky. Navíc panují vzhledem k vysokému počtu přihlášených obavy o organizaci celé soutěže. Někteří lidé mají stále v mysli po organizační stránce nepovedenou Valašskou rally. Chceme všem ukázat, že umíme na Valašsku uspořádat kvalitní rally a potvrdit názor posádek a týmů, že jezdí na Kopnou rády,“ pověděl Josef Minařík.

První vůz se vydá na náročnou trať v sobotu 12. května úderem deváté hodiny ranní ze slušovického náměstí. Na jednotlivé posádky a soutěžní vozy čeká celkem 190 km dlouhá trať, která obsahuje osm obtížných rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v délce 76 km. V itineráři najdeme měřené úseky s názvy Májová (délka 6,80 km), Kameňák (12,39 km), Kopná (11,15 km) a Raková (7,89 km). „I letos pojedeme po osvědčených tratích rychlostních zkoušek, i když drobné úpravy proběhly. Diváci naleznou mapy erzet včetně popsaných divácký tipů v oficiálním programu rally, který je k dispozici na vybraných čerpacích stanicích v okolí rallysprintu. Vstup na všechny erzety je pro fanoušky volný. Vyzýváme diváky k dodržování bezpečnostních pravidel. Zároveň upozorňujeme motorkáře a čtyřkolkáře, aby se nepohybovali po uzavřené trati, protože je to opravdu velmi nebezpečné. V případě zjištění podobného chování to lze brát jako veřejné ohrožení,“ uzavřel ředitel Rallysprintu Kopná.

FOTO: FRANTIŠEK DUŠEK

Komentářů celkem: 20
11. 5. 2012 08:411
0 0
Pekna startovka. Nechybi opet Giandomenico Odlozilik Basa, ktereho snad spravedlnost jakoby nemohla stale dostihnout. Pritom nezajizdi uplne ty nejrychlejsi casy a presto unikasmajlík
11. 5. 2012 21:292 Upraveno 21:31
0 0
Chlapče? dívko ? sorry, opravdu nejsem schopen rozlousknout podle nicku co jsi zač- vlastně jo, zamindrákovaný blb.P. Odložilík zatím nebyl pravomocně odsouzen( pokud vůbec bude) a zatím předvádí slušný sport a je schopen představit velmi zajímavá auta co by se zde jinak velmi težko ukázala. Jinak pro info blbe, Odložilík před rokem Kopnou vyhrál....Co předvedeš ty ????? Ranní pomočování????smajlík
11. 5. 2012 22:003
0 0
Vladan Hillek dokud nerozhodne soud je pan Odložilík počestný občan a nepomůže ani když se Vy budete na hlavu stavět
12. 5. 2012 13:154
0 0
Roman Odložilík byl uznán vinným ze zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby," potvrdila mluvčí pražského soudu Martina Lhotáková.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zavodnik-odlozilik-kratil-dane-soud-ho-poslal-na-pet-let-do-vezeni-1cc-/krimi.aspx?c=A111221_115604_zlin-zpravy_jog
12. 5. 2012 13:195
0 0
Kluci sikovni, to ze se odvolal znamena jen to, ze hraje o cas a stale si muze uzivat nakradenych penez. Ale az vy na to prijdete tak uz bude pozde. Jsou to vsechno i vase penize. Jenze to vy slyset nechcete. Vy chcete videt wrcecka, jak male deti co jeste nemaji rozum.
12. 5. 2012 13:586 Upraveno 14:00
0 0
To, že se odvolal znamená, že NENÍ! pravomocně odsouzen a že mu nic NEBYLO! prokázáno definitivně a beze vší pochybnosti. I kdyby to psaly všechny křišťálové lupy na světě. To je základní postup v PRÁVNÍM! státě. Mluvčí soudu není soudce a proto jen mluví a nesoudí, tudíž nepotvrzuje, nýbrž jen tlumočí výroky, které ale nemusí být pravomocné. Ale na divokém západě by byl soudce lynč hotovej hned a lid (dav, nebo lůza) by byl spokojen, jenže tam já žít nechci! Vítej v civilizaci smajlík
12. 5. 2012 14:177
0 0
Novej: To je všechno strašně hezký, ale pro mě je to pouze slovíčkaření. Mě ten člověk nepřesvědčil a připojuji se k občanům, kteří tohoto pána na tratích RZ nevidí rádi. Ale chápu, že chce naše peníze vyjezdit než bude spor u konce...
12. 5. 2012 14:498
0 0
To není slovíčkaření, to je princip! Nebudu vypočítávat mraky "jasných" viníků (začněme třeba Hilsnerem), kteří byli osvobozeni, nebo nebyli usvědčeni a nejen u nás. Ale chceteli soudit podle vox populi, nemám nic proti, jen moc prosím, dělejte to JINDE a ne v mé zemi. Tady bych rád tu civilizaci zachoval. Díky!
12. 5. 2012 15:009
0 0
My ho nesoudíme, to udělal soud. Teď to bude muset ještě jinej soud potvrdit. Táhne se to tedy strašně dlouho, to je pravda.
12. 5. 2012 15:1110
0 0
A jsme u toho. Nejni to potvrzený! Tudiž nejni odsouzenej a tak je to třeba brát smajlík Soudce Lynč by byl o hodně rychlejší, to je taky pravda, ale nikoli spravedlnost...
12. 5. 2012 15:2211
0 0
Jasně, kdyby jsme chtěli bejt korektní, tak máš pravdu, ale já mám nárok si o tom myslet svoje a taky si to svoje myslim.
12. 5. 2012 15:4112
0 0
Mysli si co chceš, ale na veřejnosti by měla platit pravidla! V civilizaci určitě ano... Kde chceš žít ty?smajlík Jak dlouho může trvat, než něco blbýho budou troubit do světa o tobě, nebo mně?
12. 5. 2012 16:3813
0 0
Náš stát je součástí civilizace? Mě to moc nepřijde...
12. 5. 2012 17:3414
0 0
Psal jsem něco o státu? A sákrišsmajlík Ne stát, MY se musíme chovat jako v civilizaci, když ne, budeme dál jen nadávat, že je to tu džungle, ale zapomeneme při tom nadávání, že k ní přispíváme. Je to tak těžký pochopit...?
jac
12. 5. 2012 22:5515 Upraveno 22:56
0 0
Jsi se do toho Mílo opřelsmajlíkA zrovna dnes dávaj Majestic...
13. 5. 2012 00:3516
0 0
Původně napsal Novej

Psal jsem něco o státu? A sákriš Ne stát, MY se musíme chovat jako v civilizaci, když ne, budeme dál jen nadávat, že je to tu džungle, ale zapomeneme při tom nadávání, že k ní přispíváme. Je to tak těžký pochopit...?

se ti divim že tě to baví....
14. 5. 2012 08:5517
0 0
Novej: pekna to civilizace. Ti nahore kradou a kazaji tem dole, aby zili poctive. Jini pro miliony vyskakuji z oken. Nadhera, zemsky raj to napohled...
14. 5. 2012 09:4118
0 0
kdyz ti dole zacnou soudit bez soudu civilizovanosti to neprida.
14. 5. 2012 12:3619
0 0
R.Kutej: Máš pravdu, dokonce s tím máme i historickou zkušenost. Ale pokud zde platí heslo "proč bych si platil drahého advokáta, když si mohu koupit levného soudce" tak to také není důvod k přílišnému optimismu.
14. 5. 2012 12:4420
0 0
mno těch koupených soudců snad zas tolik nebylo ne??? zatím je to spíše tk, že páni poslanci dělají velmi nekvalitní zákony a kdo je v parlamentu to je odpovědnost každého z nás. a tím bych tu debatu s dovolením ukončil. přece jen tady je to o rallyesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!