Rosťa Kutěj - eWRC.cz
11. 5. 2012 02:50 − 3005× − 0

Auto Terš racing team zbrojí na Hořovice

Posádka Auto Terš motorsport racing teamu právě finišuje s přípravou na letošní ročník Volného poháru České republiky v rallye.

Posádka Auto Terš motorsport racing teamu Jiří Terš jun. a Tomáš Popelík právě finišuje s přípravou na letošní ročník Volného poháru České republiky v rallye

Jirko, co to je za změnu? Nejezdili jste náhodou rallye cup?

Jezdili, ale jak sám víš, letošek nezačal právě optimisticky. Rallye Stage Plzeň byla bez náhrady zrušena a nám se nechtělo čekat na to, jak se bude situace dále vyvíjet a rozhodli jsme se pro změnu.

Nebude to skok do neznáma?

Určitě ano, čekají nás nové tratě, noví soupeři i noví pořadatelé. Ale rallye je o překonávání výzev, takže se na letošní sezonu opravdu těším.

Proběhlo přes zimu nějaké zásadní zlepšení auta?

Zásadní ne, to nám rozpočet nedovolí:) Po repasi je motor a převodovka, v autě je nová nádrž a to je v zásadě všechno.

Zaslechl sem něco o problémech na testu..

Jo jo, bohužel test neprobíhal úplně a upřímně řečeno nevíme, kde je problém. Teď jsme zrovna dodělali úpravy na mazací soustavě motoru a uvidíme. Po 12 kilomerech testu se všechno jeví OK.

Jak se těšíš do Hořovic?

Nemůžu se dočkat, čeká nás nová etapa v našem závodění a opravdu se na ní těším. Startovní listina slibuje zajímavou podívanou a věřím, že trať bude zajímavá pro jezdce i pro diváky. V neposlední řadě se těším na porovnání s ostatními soupeři.

Jaké si dáváš ambice?

Dojet:) já vím, že všichni by raději četli, že chci vyhrát, ale s ohledem na potíže při testech a na naši absolutní neznalost prostředí se spíše jedeme učit.

O krátké shrnutí jsem požádal i spolujezdce Tomáše Popelíka. Tome, co ty říkáš na letošní změny?

Já jsem, jak už jsem jednou říkal, připraven Jirku podpořit v každé situaci a na nové závodění se opravdu těším. Čeká nás kompletně nový seriál, takže i pro mě jako spolujezdce to bude náročné, ale těším se.

Jak se ti daří kloubit závodění se školou?

Jo, zatím je to OK, termíny zkoušek a závodů se nekryjí. V pohodě. Snad to vydrží.

Pánové přeji vám oběma mnoho zdaru.

Děkujeme. Poděkovat chceme i našemu hlavnímu partnerovi, firmě extralevnepneu.cz, dále partě od Jiří Terš autoelektro, mechanikům, rodinám a dalším lidem, bez jejichž pomoci bychom se na startu nemohli objevit.

Posádka Jiří Terš jun – Tomáš Popelík se na startovní rampu postaví v sobotu 12. května po osmé hodině ráno v Hořovicích a vyrazí vstříc třikrát třem RZ s celkem 62 ostrých kilometrům.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!