Radouňská Rally klepe na dveře

Stejně jako v předchozích letech je v kalendáři Volného Poháru jediný dvoudenní podnik, který pořádá Radouň Motorsport.

Stejně jako v předchozích letech je v kalendáři Volného Poháru jediný dvoudenní podnik, stejně jako v minulých letech se odjede na jihu Čech a pořádá ho Radouň Motorsport.

Minulý ročník populární "Radouně" byl rozhodně ozdobou Volného Poháru, souboj Jirky Kalisty s Martinem Šiklem, který se odehrával ve vteřinách a ve druhé etapě dokonce v desetinách vteřin nemohl nikoho u trati nechat chladným. Precizní a rychlé průjezdy obou výrazných postav "amatérského" závodění by se jistě neztratily ani v mistrovských soutěžích. Skvěle gradující soutěž bohužel v úplném závěru poznamenala těžká havárie domácí posádky Karásek – Hrubý, kteří na okruhové zkoušce ve vysoké rychlosti narazili do stromu a na místě musel zasahovat dokonce záchranářský vrtulník. Ani jeden z dvojice ale na motorsport nezanevřel, jak říká Petr Michálek: "Jezdec Karel Karásek je zcela zdráv a účastní se příprav domácího podniku. Spolujezdec Roman Hrubý pokračuje v rehabilitaci a po Radouňské Rally ho čeká vyndávání železných komponentů, které si u něj lékaři na rok uschovali. Roman se plně podílí na přípravách a v průběhu samotné soutěže bude působit jako pravá ruka ředitele soutěže Františka Michálka."

Z ohlédnutí za minulým rokem jsme se tak obloukem dostali k ročníku nadcházejícímu – co tedy na posádky a diváky čeká? "I nadále jako jediní ve VP zůstáváme u formátu dvoudenní soutěže. Soutěžící a diváci se tak mohou opět těšit na páteční noční etapu. V sobotní etapě se ke startovnímu poli VP opět připojí soutěžící z budějovického AutoDesign cupu," odhaluje základní fakta Petr Michálek. "Přípravy probíhají už od podzimu loňského roku. Největší úsilí bylo vloženo do nové RZ. V plánu byla RZ po úzkých asfaltových a šotolinových lesních cestách, ale proti byl spolek myslivců, který nám celou tuto několika měsíční aktivitu zhatil. Jen pro představu, jednání dospěla až na krajský odbor životního prostředí. Přesto se nám ale podařilo nahradit loňskou nejrychlejší RZ (Strmilovskou) zcela novou rychlostní zkouškou. Velmi diskutovaná byla pro letošek okruhová RZ. Nakonec bylo rozhodnuto o jejím zařazení, ale pouze dvakrát v sobotu namísto loňských tří opakování. Celkem tedy bude soutěž čítat dvanáct rychlostních zkoušek ve dvou dnech – čtyři v pátek a osm v sobotu."

Přihlášky na třetí podnik Volného Poháru budou dostupné od neděle 13. května na www.radounmotorsport.cz, zároveň budou zveřejněna i zvláštní ustanovení. Tak neváhejte a přihlašujte se, 22. červen, kdy se v Radouni startuje, již není tak daleko!

Foto: Radek Vojtěchovský

Komentářů celkem: 2
12. 5. 2012 08:021
0 0
Přihlášky a ZU na stránkách http://www.radounmotorsport.cz
13. 5. 2012 14:272
0 0
Výborně, už se těšíme smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!