13. 5. 2012 09:54 − 3283× − 21

Dani Sordo s Mini na Korsice zvítězil

Dani Sordo se poprvé ve své kariéře představil v seriálu IRC. A bylo to vítězné představení.

Dani Sordo se poprvé ve své kariéře představil v seriálu IRC. A bylo to vítězné představení, po 318 měřených kilometrech vyhrál s Mini Cooper 1,6T s náskokem 18 vteřin na druhého v pořadí – Jana Kopeckého. Španělský závodník zvítězil ve třech rychlostních zkouškách z celkových čtrnácti.


Foto: ircseries.com

"Jsem velmi šťastný, protože boj to byl velmi, velmi těžký. Kopecký byl silný a velmi vyrovnaný, ale soutěž jsme nakonec vyhráli, takže musíme být rádi," řekl na tiskové konferenci po skončení závodu Dani Sordo. "Není velký rozdíl mezi auty. Na začátku byli velmi silní Mikkelsen a Basso a je škoda, že v soutěži nemohli pokračovat, protože to byla dobrá bitva a to mě bavilo. Musel jsem se soustředit, protože to byla dlouhá rally s mnoha náročnými zkouškami," dodal vítěz letošního ročníku Tour de Corse.

Jaký je názor Daniho Sorda na seriál IRC? "Je zde spousta jezdců, kteří jsou hodně rychlí, zejména na asfaltu. Mikkelsen je fakt rychlý a na dobré úrovni, Kopecký a také Campana. Bavilo mě to hodně a tyto souboje jsou přínosné pro televizi, také pro diváky a většinou i pro jezdce."


Foto: ircseries.com

Jestli se Sordo objeví na nějakém podniku v letošním ročníku IRC je otázkou, stejně tak visí otazník nad jeho startem ve světovém šampionátu s Mini WRC.

Komentářů celkem: 21
14. 5. 2012 09:2121
0 0
Kopecký velký úspěch ,o tom není pochyb,ale Sordo je někde jinde.Jediný kdo mu mohli konkurovat byli Basso a Andreas.Po jejich vypadnutí si jen mazácky hlídal 1.místo a dával pozor,aby neudělal defekt.V sobotu se prakticky nikam nehnal.Rozhodně souhlasím s PEŤANEM 72 ,že Mini má oproti S2000 slabší výkon.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!